23.9 °C, 2 m/s, 46.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDobeles šosejas, 3. līnijas un Malkas ceļa krustojumā būs luksofors; noteikti satiksmes ierobežojumi
Dobeles šosejas, 3. līnijas un Malkas ceļa krustojumā būs luksofors; noteikti satiksmes ierobežojumi
02/09/2024

Turpinās infrastruktūras sakārtošana Nameja ielas kvartālā. Lai uzlabotu satiksmes drošību, tiks pārbūvēts Dobeles šosejas, 3. līnijas un Malkas ceļa krustojums – tur tiks izbūvēts luksofors, izveidota kreisā pagrieziena josla, lai nogrieztos uz 3. līniju, un gājēju pārejas, kā arī atjaunots ceļa segums. Līdz ar to Dobeles šosejas posmā no Vangaļu ceļa līdz Zīles ceļam būs satiksmes ierobežojumi – satiksme tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā. Būvdarbu zonā uzstāda ceļa zīmes, lai piektdien sāktu asfalta frēzēšanu un demontētu drošības saliņu krustojumā.

Pilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem jāņem vērā, ka būvdarbu laikā autobusu pietura būs pārvietota pārdesmit metrus tālāk uz 4. līnijas pusi.

Ņemot vērā, ka līnijās audzis iedzīvotāju skaits, līdz ar to arī palielinājusies satiksmes intensitāte, šobrīd ir diezgan sarežģīti no 3. līnijas izbraukt uz Dobeles šoseju. Lai uzlabotu satiksmes drošību, krustojumā tiks izbūvēts luksofors. “Piektdien plānots sākt asfalta frēzēšanu un drošības saliņas demontāžu. Darbi vispirms tiks veikti vienā ielas pusē divās braukšanas joslās, pēc tam – otrā. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka būvdarbu laikā minētajā Dobeles šosejas posmā satiksme tiks organizēta tikai pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā, kā arī remontdarbu zonā līdz 30 kilometriem stundā būs samazināts atļautais braukšanas ātrums. Tādējādi satiksme būs palēnināta,” skaidro pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” projektu vadītāja Kristīne Vuškārniece.

Dobeles šosejas, 3. līnijas un Malkas ceļa krustojumā izbūvēs ne tikai luksoforu, bet arī, demontējot drošības saliņu, atsevišķu joslu kreisajam pagriezienam, lai varētu nogriezties uz 3. līniju, braucot no Dobeles puses. Savukārt mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošībai krustojumā tiks izveidotas trīs gājēju pārejas – viena pāri Dobeles šosejai, otra – Malkas ceļam, trešā – 3. līnijai.

Satiksmes ierobežojumi Dobeles šosejas posmā no Vangaļu ceļa līdz Zīles ceļam būs līdz 11. oktobrim. Satiksmes dalībnieki aicināti ņemt vērā izvietotās ceļa zīmes un saskaņotās satiksmes organizācijas shēmas, kā arī rēķināties ar papildu laiku ceļā. Iedzīvotājiem Dobeles šosejas būvdarbu zonā piekļuve īpašumiem tiks nodrošināta.

Jāpiebilst, ka līdz 30. novembrim ir pagarināti satiksmes ierobežojumi 2. līnijas posmā no Dobeles šosejas līdz Ganību ielai, 3. līnijā no Dobeles šosejas līdz Riekstu ceļam un Nameja ielā no 1. līnijas līdz 3. līnijai – tur tiek pārbūvēts ceļa segums.