30.2 °C, 1.4 m/s, 49 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas Centra pamatskolas stadions nodots ekspluatācijā
Jelgavas Centra pamatskolas stadions nodots ekspluatācijā
30/08/2024

Jelgavas Centra pamatskolas stadions, kura pārbūve uzsākta pagājušā gada septembrī, 30. augustā ir nodots ekspluatācijā. Jau nākamnedēļ to varēs izmantot Centra pamatskolas izglītojamie un pilsētas iedzīvotāji.

Stadionā izveidota mūsdienīga sporta infrastruktūra, labiekārtota teritorija, radīta estētiska vide skolēniem mācību stundu norisei, eksperimentiem dabā un interešu izglītības nodarbībām ārpus telpām.

Pārbūvējot stadionu, tajā ierīkots zāliena segums 1288 kvadrātmetru platībā, bet stadiona skrejceļā 1500 kvadrātmetru platībā ieklāts gumijas granulu segums uz asfaltbetona pamatnes. Papildinot sporta infrastruktūru, stadionā izveidotas divas tāllēkšanas bedres, multifunkcionāls sporta spēļu, rotaļu un vingrošanas iekārtu laukumi ar gumijoto segumu. Uzstādīts sporta aprīkojums – vingrošanas komplekss, četru līmeņu pievilkšanās stieņi, līdztekas un līdzsvara baļķis, kā arī dažādi trenažieri. Tāpat stadionā uzstādīti futbola vārti, basketbola grozi, volejbola tīkls ar balstiem, batuts un citas spēļu iekārtas.

Paralēli sporta infrastruktūrai labiekārtota arī apkārtējā teritorija. Stadionā iežogots basketbola laukums, izvietoti 34 soli, uzstādītas 12 atkritumu urnas un atkritumu konteineru nojume, bet, apzaļumojot teritoriju, iestādīti 187 lapu koki un krūmi, izveidotas dekoratīvu stādījumu dobes.

Tāpat pārbūvētajā stadionā ierīkoti lietus ūdens kanalizācijas un drenāžas tīkli, ievilkts laistīšanas ūdensvads, izbūvēts ārējais apgaismojums, kā arī videonovērošanas sistēma ar deviņām videonovērošanas kamerām.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 189 843,57 eiro, tajā skaitā 1 053 313,07 eiro ir aizņēmuma līdzekļi un 136 530,50 eiro pašvaldības budžeta līdzekļi. Būvdarbus iepirkuma rezultātā veica SIA “KULK” par kopējo summu 1 171 427,37 eiro, būvuzraudzību nodrošināja SIA “BaltLine Globe” par 13 213,20 eiro, bet autoruzraudzību – SIA “Arhitektūra un vide” par 5203 eiro.

Jāpiebilst, ka stadioni, kas atrodas pie izglītības iestādēm, ir pieejami ikvienam iedzīvotājam, un tajos, kā ikvienā publiskā vietā, ir jāievēro noteikumi. Būtiskākie no tiem – nebojāt sporta infrastruktūru un savākt aiz sevis atkritumus, ievērojot principu “Ko atnesi, to aiznes!“.

Iedzīvotājiem, izmantojot stadionu aktivitātēm, ir jāievērot pilsētas stadionu izmantošanas kārtība, kas ir noteikta Jelgavas pašvaldības saistošajos noteikumos Nr.23-7 “Jelgavas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu sporta laukumu izmantošanas kārtība”. Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties ŠEIT. Jāuzsver, ka tie attiecas uz visiem sporta laukumiem, kas izveidoti pie pilsētas izglītības iestādēm.

Par Jelgavas pašvaldības saistošo noteikumu prasību neievērošanu var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 100 naudas soda vienībām jeb 500 eiro.