22.3 °C, 2.4 m/s, 76.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAtjaunotas Lietuvas šosejas pārvada ietves; Jāņa Čakstes bulvāra remontam meklē efektīvāko risinājumu
Atjaunotas Lietuvas šosejas pārvada ietves; Jāņa Čakstes bulvāra remontam meklē efektīvāko risinājumu
29/08/2024

Jūlija beigās piedzīvotās lietavas ir radījušas nopietnus postījumus Jelgavas infrastruktūrai. To novēršanai nepieciešams gan laiks, gan resursi, gan arī ilgtermiņa risinājumi, lai novērstu atkārtotus bojājumus nākotnē. Lielākie postījumi skāra Lietuvas šosejas pārvadu, kur spēcīgā lietus ūdens plūsma izskaloja lielas teritorijas abās pārvada pusēs un bojāja gājēju ietves. Pagājušajā nedēļā aizbērti izskalojumi, šonedēļ atjaunots ietvju asfaltbetona segums, bet vēl turpinās apgaismojuma balsta un gājēju barjeru atjaunošana, informē pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība”.

Jelgavā kopumā fiksēti vairāk nekā 15 nopietni izskalojumi un noslīdējumi, un lielākā daļa no tiem jau ir novērsti. Iegruvumi ir novērsti Savienības ielas, Jāņa ielas un Brīvības bulvāra kolektoros, kā arī Pasta un Jāņa ielas krustojumā, šonedēļ sakārtoti arī nogruvumi un ietves uz Lietuvas šosejas pārvada abās pusēs, kā arī citviet pilsētā. Iegruvumu novēršana varētu turpināties līdz pat gada beigām.

Jāpiebilst, ka lietavās stipri cieta arī nogāze Driksas krastā Jāņa Čakstes bulvāra promenādē. Speciālisti, konsultējoties ar projektētājiem, šobrīd meklē efektīvākās tehnoloģijas problēmas risinājumam, tostarp apsverot ģeosintētisko materiālu izmantošanu nogāzes stiprināšanai un laukakmeņu joslas mūrēšanu, kas ļautu novērst līdzīgus riskus nākotnē.