27.3 °C, 1.5 m/s, 41.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaPieaugs mācību maksa Jelgavas Mākslas skolā
Pieaugs mācību maksa Jelgavas Mākslas skolā
29/08/2024

Pamatojoties uz apstiprinātajiem Jelgavas pašvaldības saistošajiem noteikumiem par līdzfinansējumu profesionālās ievirzes izglītības ieguvei, no septembra pieaugs mācību maksa Jelgavas Mākslas skolā.

No šī gada 1. septembra dalības maksa Jelgavas Mākslas skolā par vienu profesionālās ievirzes programmu Jelgavā deklarētajiem audzēkņiem būs 20 eiro, līdzšinējo 7,11 eiro vietā, bet ārpus Jelgavas pilsētas deklarētajiem audzēkņiem mēneša maksa būs 40 eiro, līdzšinējo 7,11 eiro vietā.

No līdzfinansējuma maksas 100 procentu apmērā attiecīgajā mācību gadā vai uz statusa piešķiršanas laiku atbrīvoti pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēti izglītojamie ar invaliditāti, izglītojamie no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss, kā arī nepilngadīgi Ukrainas civiliedzīvotāji, kuru ģimenei piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss.

No līdzfinansējuma maksas 50 procentu apmērā attiecīgajā mācību gadā ir atbrīvoti pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēti izglītojamie no daudzbērnu ģimenes un nepilngadīgi Ukrainas civiliedzīvotāji, kuru uzturēšanās vieta atrodas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Lai saņemtu līdzfinansējuma maksa atvieglojumu, izglītojamā vecākiem vai pilnvarotajai personai Jelgavas Mākslas skolā jāiesniedz iesniegums un jānorāda atvieglojuma piešķiršanas pamatojums. Līdzfinansējuma maksas atvieglojums stājas spēkā ar mēnesi, kurā iesniegts iesniegums.

Mācību maksas līdzfinansējumu vecāki maksā katru mēnesi, atbilstoši mācību programmas ilgumam, bezskaidras naudas norēķinu veidā, pamatojoties uz Jelgavas Mākslas skolas elektroniski izsūtīto rēķinu. Jāpiebilst, ka, sniedzot Valsts ieņēmumu dienestā gada ienākumu deklarāciju, maksājumus par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Jelgavas Mākslas skolā var pievienot kā attaisnotos izdevumus.