17.6 °C, 2.1 m/s, 87.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPiektdien un sestdien būs satiksmes ierobežojumi Hercoga Jēkaba laukuma apkārtnē; sestdien – slēgta ūdens satiksme Lielupes posmā
Piektdien un sestdien būs satiksmes ierobežojumi Hercoga Jēkaba laukuma apkārtnē; sestdien – slēgta ūdens satiksme Lielupes posmā
28/08/2024

Sestdien, 31. augustā, no pulksten 9 līdz 15 Hercoga Jēkaba laukumā, Krišjāņa Barona ielā un skvērā aiz kultūras nama notiks Piena, maizes un medus svētki un Latvijas novadu Siera diena. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka jau no piektdienas, 30. augusta, pulksten 13 Hercoga Jēkaba laukuma apkārtnē tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi. Tāpat sestdien Lielupē notiks Latvijas čempionāta ūdens motosportā noslēdzošais posms. Sacensību dienā no pulksten 9 būs slēgta ūdens satiksme Lielupē starp tiltiem, kā arī Lielupes peldvietās nevarēs peldēties.

Iebraukt aizliegts:

  • no 30. augusta pulksten 13 līdz 31. augusta pulksten 17 – šķērsielā no Krišjāņa Barona ielas līdz Hercoga Jēkaba laukumam.
  • augustā no pulksten 7 līdz 17 – K.Barona ielas posmā no Uzvaras ielas līdz Pasta ielai.

Apstāties aizliegts:

  • no 30. augusta pulksten 13 līdz 31. augusta 17 – Barona ielas posmā no Uzvaras ielas līdz Pasta ielai.

Tāpat sestdien ātrumlaivu sacensību laikā būs slēgta ūdenstransporta kustība Lielupē starp auto un dzelzceļa tiltu. Sacensības sāksies pulksten 12, bet jau no pulksten 9 notiks treniņbraucieni. Skatītājiem ieeja sacensībās ir bez maksas, un viņi notikumus uz ūdens aicināti vērot no Lielupes promenādes, Pasta salas vai Lielupes tilta. Jāuzsver, ka drošības apsvērumu dēļ Lielupes labā krasta un Pasta salas peldvietās nevarēs peldēties.

Autostāvlaukumi apmeklētājiem un dalībniekiem:

  • pļava pretī Jelgavas pilij (Vecajā ceļā 1A).
  • Peldu ielā 2.
  • Cukura ielā 2.
  • Pilssalas ielā 1.
  • kā arī citviet pilsētā.

Autovadītājiem iesakām izmantot navigācijas lietotni “Waze”, kur iekļautas visas satiksmes izmaiņas pilsētā pasākumu laikā.

Plašāka informācija par Piena, maizes un medus svētkiem un Latvijas novadu Siera dienu ir pieejama ŠEIT.

Sīkāka informācija par Latvijas čempionāta ātrumlaivām 4. posmu – ŠEIT.