20.7 °C, 2.1 m/s, 76.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDodies ekspedīcijā pie savvaļas zirgiem!
Dodies ekspedīcijā pie savvaļas zirgiem!
28/08/2024

7. septembrī pulksten 13 Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) aicina doties ciemos pie savvaļas zirgiem ekspedīcijā “Ar vējiem krēpēs” Pilssalā kopā ar zirgu uzraugu, vides gidu Eināru Nordmani. Ekspedīcijai nepieciešams iepriekš pieteikties.

Interesenti dosies aptuveni trīs stundu ilgā pārgājienā pa Lielupes palienes pļavām ar vides gidu. Ekspedīcijas laikā būs iespēja satikt uz salas mītošos savvaļas zirgus un uzzināt daudz interesantu faktu par zirgu dzīvi, piemēram, kāpēc par salas iemītniekiem tika izvēlēti tieši šīs šķirnes zirgi, kāda hierarhija pastāv zirgu ģimenēs un kādus nedarbus tie mēdz pastrādāt. Lielupes palienes pļavām ir piešķirts Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju statuss – Natura 2000, jo šeit sastopama nozīmīga augu un putnu daudzveidība. Ekspedīcijas laikā dalībnieki varēs arī uzzināt ko vairāk par šeit sastopamajiem augiem un dabas vērtībām.

Jāpiebilst, ka jūlijā Pilssalas ielā noslēdzās vērienīgi rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbi. Šeit uzbūvēta Latvijā modernākā ūdenstūrisma un sporta bāze, līdzās tai izveidotas sporta un atpūtas zonas, bērnu rotaļu laukums, kā arī auto stāvvietas.

Dalības maksa ekskursijā: pieaugušajiem – 2,50 eiro, skolēniem un studentiem, pensionāriem – 2 eiro, bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas. Tikšanās vieta – pie Jelgavas ūdenstūrisma un sporta bāzes (Pilssalas ielā 5) autostāvlaukuma. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti iepriekš pieteikties pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai tālruni 63005447.

Pasākuma laikā tiks veikta foto/video uzņemšana pasākumu publicitātes un sabiedrības informēšanas nolūkos, nodrošinot informācijas pēctecību nākamajām paaudzēm un kultūras attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu. Papildus informācija par personu datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejams tīmekļa vietnē: https://www.jelgava.lv/pasvaldiba-par-pasvaldibu-datu-aizsardziba/.