24.3 °C, 1.1 m/s, 46.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNākamnedēļ komisija sāks apsekot plūdos cietušos iedzīvotāju mājokļus
Nākamnedēļ komisija sāks apsekot plūdos cietušos iedzīvotāju mājokļus
28/08/2024

Līdz 15. septembrim Jelgavas pašvaldība turpina pieņemt iesniegumus no iedzīvotājiem, lai sniegtu atbalstu par mājokļiem, kas cieta 28.–29. jūlija dabas stihijā. No 2. septembra pašvaldības izveidota komisija apsekos bojātos īpašumus, par ko ir saņemti iedzīvotāju iesniegumi, lai pieņemtu lēmumu par atbalsta sniegšanu. Komisija ar katru īpašnieku saskaņos apmeklējuma laiku.

Saskaņā ar Jelgavas domes lēmumu individuālām dzīvojamām mājām tiks piešķirts vienreizējs atbalsts līdz 3000 eiro, bet nepārsniedzot 20 eiro par kvadrātmetru atjaunojamās platības, arī daudzdzīvokļu mājām atbalsts nevarēs pārsniegt 20 eiro par kvadrātmetru atjaunojamās platības.

Domes lēmumā noteikts, ka šo atbalstu iedzīvotāji varēs izmantot gan kā pagaidu risinājumu dzīvojamās mājas sakārtošanai un pasargāšanai no bojāejas, gan arī lai atjaunotu tās iepriekšējo stāvokli.

Dome šādu lēmumu pieņēma, pamatojoties uz Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbildes vēstuli pašvaldībai, kurā tika norādīts, ka VARAM izskatīšanai Ministru kabineta sēdē virza informatīvo ziņojumu “Par situāciju pašvaldībās pēc vētras naktī uz 2024. gada 29. jūliju un turpmāko rīcību seku likvidācijai”, iekļaujot šos atbalsta kritērijus. Otrdien Ministru kabineta sēdē informatīvais ziņojums izskatīts un tajā noteikti tādi paši atbalsta apmēri un kritēriji, kā Jelgavas domes lēmumā.

Līdz šim pašvaldībā ir saņemti vairāk nekā 200 iesniegumi no iedzīvotājiem, kuri mājokļi cieta dabas stihijā, un no 2. septembra komisija sāks to apsekošanu. Lēmumu par vienreizēja atbalsta piešķiršanu mājokļa remontam pieņems Jelgavas pašvaldības Dzīvokļu komisija.

Iesniegumu par atbalsta piešķiršanu iedzīvotāji var iesniegt līdz 15. septembrim Jelgavas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā (Lielā iela 11):

– pirmdienās no pulksten 8 līdz 19;

– no otrdienas līdz ceturtdienai no pulksten 8 līdz 17;

– piektdienās no pulksten 8 līdz 14.30.

Iesniedzot iesniegumu pašvaldībā, tam jāpievieno apraksts brīvā formā par 28.–29. jūlija vētras un plūdu nodarītajiem bojājumiem mājoklim. Iesniegumam kā papildu materiālu var pievienot arī fotogrāfijas ar plūdu radītajiem bojājumiem. Jāuzsver, ka tiem iedzīvotājiem, kuri jau līdz šim ir iesnieguši iesniegumu pašvaldībai, tas atkārtoti nav jādara. Ja kāds iedzīvotājs tuvākajās dienās paredz sāks remontu plūdu bojātajā mājoklī, aicinājums pirms darbu veikšanas veikt foto fiksāciju, kas būs kā papildu materiāls īpašuma apsekošanas komisijai.