24.8 °C, 1.5 m/s, 46 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaApliecini savu meistarību metināšanas konkursā!
Apliecini savu meistarību metināšanas konkursā!
28/08/2024

Līdz 3. septembrim jebkurš interesents, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, aicināts pieteikties profesionālās meistarības konkursam metināšanā, kas notiks 6. septembrī no pulksten 12 līdz 15.30 tehnikas un inovāciju festivāla “Mehatrons 2024” laikā Pasta salā. Konkursā var piedalīties gan iesācēji un amatieri, gan profesionāli metinātāji.

Dalībai konkursā nevar pieteikties metināšanas pasniedzēji un metināšanas iekārtu tirgotāju pārstāvji, kuri pēdējā gada laikā veikuši profesijai atbilstošas profesionālās darbības pamatuzdevumus un pienākumus, kā arī 2023. gada šī metināšanas konkursa 1. vietas ieguvējs.

Konkurss norisināsies Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Metālapstrādes mācību parka teltī.

Konkursu organizē un īsteno ZRKAC sadarbībā ar Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju (MASOC), SIA “Sanistal”, SIA “Linde Gas” un “ESAB Oy Latvijas filiāle”. Tā mērķis ir popularizēt mašīnbūves un metālapstrādes nozari Jelgavā un Zemgales reģionā, īpaši akcentējot metinātāja profesijas daudzpusīgumu un nozīmīgumu.

Elektroniski aizpildītu pieteikuma veidlapu lūgums nosūtīt līdz 3. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu metalapstrade@zrkac.jelgava.lv. Tāpat pieteikties dalībai konkursā varēs pasākuma norises dienā klātienē Metālapstrādes mācību parka teltī Pasta salā, taču jāņem vērā, ka dalībnieku skaits ir ierobežots.

Pieteikuma veidlapa pieejama šeit. Konkursa nolikums pieejams šeit.

Tehnikas un inovāciju festivāls “Mehatrons” tiek organizēts jau sesto reizi, lai caur izzinošām aktivitātēm popularizētu inženierzinātņu, metālapstrādes un mašīnbūves nozari un tehnisko jaunradi. Festivāls ar daudzveidīgu programmu 6. septembrī notiks no pulksten 13 līdz 18, aicinot to apmeklēt ikvienu interesentu. Plašāka pasākuma programma drīzumā tiks publicēta Jelgava.lv.