22.8 °C, 1.6 m/s, 53.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiGardēži aicināti uz pastaigu
Gardēži aicināti uz pastaigu
27/08/2024

Gardēži 31. augustā pulksten 12 aicināti piedalīties pastaigā gida pavadībā, lai iepazītu trīs Jelgavas kafejnīcas un konditorejas, kā arī nobaudītu tajās tapušos gardumus. Jelgavas reģionālā Tūrisma centra organizētais pasākums sāksies pie Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa un tam ir nepieciešams iepriekš pieteikties.

Gida vadībā no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa ekskursanti pāri gājēju tiltam “Mītava” dosies uz Pasta salu un viesosies mājīgajā tējas namiņā “Silva”, kas ir pilsētnieku iemīļota vieta gan vasaras, gan ziemas laikā. Šeit būs iespēja uzzināt par apmeklētāju iecienītāko sortimentu, kafejnīcas piedāvājumu, kā arī nobaudīt kādu gardumu.

Pēc tējas namiņa apmeklējuma, pastaiga turpināsies pa Lielo ielu, lai iegrieztos jaunajā, šopavasar atvērtajā konditorejā “pâte bakery”, kas vilina ar svaigi ceptiem, dažādu veidu kruasāniem, gardām kūkām un gaisīgām ruletēm. Aktivitātes dalībnieki varēs izjust jaunās konditorejas maģiju, kas jelgavnieku un pilsētas viesu vidū ir iekarojusi instagramīgākās pilsētas kafejnīcas titulu.

Pastaiga turpināsies pa Mātera ielu uz konditorejas studiju “Tarte” – pilsētas izsmalcinātāko un radošāko konditoreju, kur top gardas marmelādes, šokolāde, kūkas, deserti un dažāda veida saldējumi. Kāda paruna vēsta, ka mīlestība iet caur vēderu. Gardēžu pastaiga, apmeklējot pilsētas gardākos stūrīšu un cienājoties ar vietējiem saldumiem, noteikti sniegs iespēju iepazīt Jelgavu no jauna un iemīlēt to vēl vairāk.

Gardēžu pastaigas plānotais ilgums ir divarpus stundas.

Dalības maksa pieaugušajiem 20 eiro, bērniem līdz 18 gadu vecumam – 15 eiro. Aicinām pieteikt dalību pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Pasākuma laikā tiks veikta foto/video uzņemšana pasākumu publicitātes un sabiedrības informēšanas nolūkos, veidojot un atspoguļojot darba procesu, līdzekļu izlietojumu un nodrošinot informācijas pēctecību nākamajām paaudzēm un kultūras attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu.