17.9 °C, 2.1 m/s, 73.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPie izglītības iestādēm ierobežo braukšanas ātrumu
Pie izglītības iestādēm ierobežo braukšanas ātrumu
26/08/2024

Sākoties mācību gadam, satiksme pilsētas ielās kļūs intensīvāka. Autovadītājiem, velosipēdistiem un gājējiem, it sevišķi skolēniem, kas atgriežas skolās, jābūt īpaši uzmanīgiem. 26. augustā pašvaldība pie divām Jelgavas izglītības iestādēm, kur pastāvīgi nav noteikts ātruma ierobežojums, uzstādījusi zīmes maksimālā braukšanas ātruma ierobežošanai līdz 40 kilometriem stundā. Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas – līdz 16. septembrim.

Kā informē pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība”, pagaidu ceļa zīmes maksimālā braukšanas ātruma ierobežošanai līdz 40 kilometriem stundā izvietotas pie jaunrades nama “Junda” Zemgales prospektā 7 un divas zīmes ar maksimālā ātruma ierobežojumu līdz 40 kilometriem stundā uzstādītas Loka maģistrālē pie Jelgavas Pārlielupes pamatskolas.

Pie citām izglītības iestādēm ir pastāvīgi izvietotas ceļa zīmes un izbūvēti ātrumvaļņi, kas maksimālo braukšanas ātrumu ierobežo līdz 30 vai 20 kilometriem stundā.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad, sākoties jaunajam mācību gadam, dežūras pie skolām uzsāks Jelgavas pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju, divu nedēļu garumā īpašu uzmanību pievēršot ceļu satiksmes noteikumu ievērošanai pie izglītības iestādēm. Lai ceļš uz katru pilsētas skolu un bērnudārzu būtu drošs, policija atgādina, ka bērnu drošība pirmām kārtām ir vecāku atbildība, un aicina ar bērniem pārrunāt ceļu satiksmes noteikumus, tostarp par ielas šķērsošanu tikai pa gājēju pāreju vai ievērojot luksofora signālu. Sākoties jaunajam mācību gadam, skolās darbu atsāks arī pašvaldības policijas Patruļpolicijas nodaļas inspektori, lai nodrošinātu kārtību un skolēnu drošību izglītības iestādēs un to teritorijā.