14.8 °C, 2.9 m/s, 90.5 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneInteresentus aicina uz semināru par atkarības slimību
Interesentus aicina uz semināru par atkarības slimību
22/08/2024

Interesenti 26. augustā no pulksten 13 līdz 15 aicināti piedalīties Veselības veicināšanas ideju konkursa uzvarētājas Ingas Bitēnas seminārā par atkarības slimību. Pasākums notiks Jelgavā slimnīcas “Ģintermuiža” aktu zālē, Filozofu ielā 69. Dalība seminārā – bezmaksas, iepriekšējā pieteikšanās nav nepieciešama.

Tikšanās reizē tiks apskatīti vairāki jautājumi, tostarp atkarības veidošanās, atkarība kā smadzeņu saslimšana, atkarīgās uzvedības pārtraukšana, motivācijas palielināšana un ļaušanās pārmaiņām. Tāpat paredzēts runāt par līdzatkarīgajiem un radiniekiem.

Atkarība ir hroniska slimība, ko raksturo nekontrolēta vēlme lietot vielas vai nodarboties ar kādām darbībām, neskatoties uz to kaitīgajām sekām. Atkarības dēļ cilvēks var zaudēt kontroli pār savu rīcību un prioritātēm, kas bieži vien noved pie nopietnām negatīvām sekām gan personīgajā, gan sociālajā dzīvē. Savukārt līdzatkarība ir emocionāls un uzvedības stāvoklis, kurā cilvēks pārmērīgi koncentrējas uz cita cilvēka vajadzībām un problēmām, bieži vien ignorējot savas vajadzības un labklājību.

Inga Bitēna ir sertificēta mākslas terapeite, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja, Minesotas programmas grupas vadītāja, rekonektīvās prakses terapeite.

Jāpiebilst, ka Jelgavas sociālo lietu pārvaldes Veselības veicināšanas ideju konkursā šogad saņemti astoņi pieteikumi, no kuriem finansiāls atbalsts piešķirts trīs projektiem.