14.8 °C, 2.9 m/s, 90.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas 4. vidusskolu vadīs Sanita Baltiņa
Jelgavas 4. vidusskolu vadīs Sanita Baltiņa
22/08/2024

Šodien domes sēdē amatā apstiprināta Jelgavas 4. vidusskolas jaunā direktore – no rītdienas, 23. augusta, skolu vadīs līdzšinējā skolas direktora vietniece izglītības jomā un audzināšanas darbā Sanita Baltiņa.

Konkursā uz vakanto 4. vidusskolas direktora amata vietu tika saņemti piecu pretendentu pieteikumi. Kā piemērotāko kandidāti, kas arī apstiprināta domes sēdē, konkursa vērtēšanas komisija izvirzīja S.Baltiņu. Viņa ieguvusi bakalaura grādu pedagoģijā un maģistra grādu izglītības zinātnē un vadībā Latvijas Universitātē un izglītības nozarē strādā jau vairāk nekā 30 gadus. S.Baltiņa darbu Jelgavas 4. vidusskolā sāka 1996. gadā kā latviešu valodas un literatūras skolotāja, un jau 14 gadus viņa ir arī šīs skolas direktora vietniece izglītības jomā un audzināšanas darbā, kā arī bijusi vairāku klašu audzinātāja. Jāpiebilst, ka Jelgavas 4. vidusskolā mācās vairāk nekā 1200 skolēnu no 1. līdz 12. klasei un strādā 120 pedagogi un teju 40 tehniskie darbinieki. S.Baltiņa līdz šim bijusi arī Jelgavas pilsētas koordinatore Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, koordinējusi Valsts izglītības satura centra organizēto Zemgales reģiona koru, pūtēju orķestru un vokālo ansambļu skašu norisi, programmu “Skolas soma” Jelgavas 4. vidusskolā, kā arī kopā ar Eiropas Mūzikas skolotāju asociāciju un Latvijas Mūzikas skolotāju asociāciju Jelgavā organizēja 5. Starptautisko mūzikas skolotāju konferenci.

Savā pieteikumā S.Baltiņa uzsver, ka viņa kā skolas direktore vēlas turpināt pilnveidot skolas stiprās puses: veidot pozitīvu vidi, kas veicina skolēnu un skolas darbinieku labbūtību, turpināt attīstīt skolas īpašo piedāvājumu programmas ar augstākiem sasniegumiem mūzikas apguvē, interešu izglītībā un sportā, kā arī īstenot daudzveidīgus ar mācību saturu, vērtībizglītību un pilsonisko līdzdalību saistītus skolas pasākumus. S.Baltiņa Jelgavas 4. vidusskolu redz kā vietu, kurā izaug radošas, konkurētspējīgas un sociāli atbildīgas personības, kas sagatavotas nākotnes mainīgajai pasaulei. “Jelgavas 4. vidusskola ir skola ar savu odziņu – mūzikas novirzienu, ko mums jāturpina attīstīt, un nevaram nolaist latiņu. Mums ir lielisks kolektīvs, kurā ir kolosāli, radoši, atsaucīgi un profesionāli kolēģi, ļoti lielu atbalstu sniedz Jelgavas Izglītības pārvalde, kā arī citu skolu direktori, tāpēc ticu, ka kopīgiem spēkiem mums viss izdosies. Jā, šobrīd saredzu, ka nepieciešams vairāk piestrādāt pie lasītprasmes veicināšanas un attīstīšanas, kā arī matemātikas rezultātu uzlabošanas skolā,” atzīst S.Baltiņa, papildinot, ka ļoti vēlas attīstīt starptautiskās sadarbības projektu iniciatīvas tieši pedagogu pieredzes apmaiņā. Līdz šim skola vairāk strādājusi ar skolēnu apmaiņas projektiem, taču viņa gribētu veicināt pedagogu pieredzes apmaiņu starptautiski. S.Baltiņa norāda, ka nākamajā mācību gadā turpinās arī mācīt latviešu valodu un literatūru 9.b klasei, kuru māca no 6. klases.

Saskaņā ar domes lēmumu jaunā direktore amatā stājas ar 2024. gada 23. augustu.

Jāatgādina, ka pašvaldība konkursu uz vakanto izglītības iestādes direktora amatu izsludināja pēc tam, kad tika saņemts iesniegums no līdzšinējā ilggadējā Jelgavas 4. vidusskolas direktora Agra Celma par darba tiesisko attiecību izbeigšanu kā direktoram. Viņš Jelgavas 4. vidusskolā turpinās strādāt kā mūzikas skolotājs, kā arī turpinās darbu ar pūtēju orķestri “Rota”. Direktora amatu A.Celms atstāja ar 5. augustu.