19.5 °C, 2.5 m/s, 83.2 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimene20 sākumskolas skolēni saņem skolas somu un mācību piederumus
20 sākumskolas skolēni saņem skolas somu un mācību piederumus
20/08/2024

Pirms jaunā mācību gada, Jelgavā notika labdarības akcija “Ar prieku pretī zināšanām”. Tās laikā Jelgavas Sabiedriskais centrs kopā ar Jelgavas Sociālo lietu pārvaldi un ziedotāju atbalstu palīdzēja skolēniem no materiālās grūtībās nonākušām ģimenēm sagatavoties skolas gaitām. Šodien, 20. augustā, Jelgavas Sabiedriskā centra skvērā notika akcijas noslēguma pasākums, kurā 20 sākumsskolas skolēni saņēma mugursomas un skolai nepieciešamos piederumus.

Pirms akcijas organizēšanas Jelgavas pašvaldības iestāde “Sabiedriskais centrs” sadarbībā ar Jelgavas Sociālo lietu pārvaldi apzināja tās ģimenes, kurām nepieciešams atbalsts mācību līdzekļu iegādei, proti, šo ģimeņu ienākumi ir zemi, tomēr tie minimāli pārsniedz noteikto ienākumu apjomu, lai varētu saņemt Jelgavas pašvaldībā pieejamo sociālo pabalstu individuālo mācību līdzekļu iegādei.

Šogad labdarības akcijas mērķis bija sniegt atbalstu 20 Jelgavas bērniem, kuri uzsāks mācības 1. klasē vai turpinās izglītošanos sākumskolā. Katram bērnam tika sarūpēta jauna mugursoma, un tā piepildīta ar nepieciešamajiem mācību līdzekļiem un piederumiem skolai.

Labdarības akcijas organizatori izsaka pateicību visiem, kuri iesaistījās un palīdzēja piepildīt skolas somas.