19.5 °C, 2.5 m/s, 83.2 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsSveic sportistus par sasniegumiem jūnijā un jūlijā
Sveic sportistus par sasniegumiem jūnijā un jūlijā
20/08/2024

Lai popularizētu sportu un Jelgavas sportistu sasniegumus, šodien, 20. augustā, pie Jelgavas ūdens tūrisma un sporta bāzes sveikti Jelgavas sportisti un viņu treneri par sasniegumiem jūnijā un jūlijā.

Par sasniegumiem pirmajos divos vasaras mēnešos sveikti 30 sportisti un 13 treneri. Kā ierasts, lielākoties pārstāvēti tā saucamie vasaras sporta veidi jeb sporta veidi, kuros aktīvā sezona ir vasarā, piemēram, vieglatlētika, ūdenssporta veidi, BMX riteņbraukšana, triatlons.

 

VIEGLATLĒTIKA

Ļoti labi panākumi bijuši Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas treneres Aļonas Fomenko audzēknēm. Alise Blaua izcīnīja 1. vietu Baltijas U-16 komandu čempionātā 100 metru barjerskrējienā un tāllēkšanā, 2. vietu Baltijas komandu čempionātā daudzcīņā U-16 vecuma grupā un 1. vietu Latvijas U-16 čempionātā 100 metru barjerskrējienā un 4×100 metru stafetē. Alise arī laboja Latvijas rekordu 100 metru barjerskrējienā U-16 vecuma grupā un kopā ar vēl trīs sportistēm – Emīliju Vīksnu, Emīliju Braunu un Anastasiju Fomenko – laboja Latvijas rekordu 4×100 metru stafetē U-16 vecuma grupā, turklāt visām meitenēm ir arī labi rezultāti individuālajās disciplīnās. Alise saņēma Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” sarūpēto balvu kā mēneša labākā sportiste jauniešu/junioru grupā.

Emīlija Vīksna izcīnīja 1. vietu Baltijas U-16 komandu čempionātā 800 metru skrējienā un 1. vietu Latvijas U-16 čempionātā 800 metru skrējienā. Emīlija Brauna izcīnīja 2. vietu Baltijas U-16 komandu čempionātā tāllēkšanā un 1. vietu Latvijas U-16 čempionātā vieglatlētikā tāllēkšanā. Anastasija Fomenko izcīnīja 2. vietu Baltijas U-16 komandu čempionātā 100 metru barjerskrējienā.

Savukārt Beāte Blaua izcīnīja 1. vietu Latvijas U-14 čempionātā šķēpa mešanā un augstlēkšanā.

Jelgavas Vieglatlētikas kluba pārstāve Dace Šteinerte izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā diska mešanā, kas sportistei ir 13. čempiones tituls šajā disciplīnā. Dace saņēma balvu kā mēneša labākā sportiste sieviešu grupā. Daces trenere ir Maija Ukstiņa.

 

SMAGATLĒTIKA

Jelgavas pauerliftinga sporta kluba “Apolons” pārstāvis Artūrs Audze izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu open grupā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. Viņa trenere ir Jana Jansone.

 

TRIATLONS

Panākumus guvuši arī triatlonisti. “Piramida triathlon club” pārstāvis Everts Pikšēns izcīnīja 1. vietu Latvijas jauniešu čempionātā triatlonā  M15 grupā un 1. vietu Latvijas čempionātā krostriatlonā M15 grupā supersprinta distancē. Sportista treneris ir Vladimirs Kuzmenko.

Savukārt Jelgavas triatlona kluba “TriRunPro” sportists Nils Kravalis Latvijas čempionātā triatlonā supersprintā izcīnīja 1. vietu M19 grupā un 2. vietu kopvērtējumā elites grupā. Sportista treneris ir Mārtiņš Marnauza.

 

SMAIĻOŠANA

Daudz sekmīgu startu bijuši Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas smaiļošanas trenera Jura Laura audzēkņiem. Kristiāns Lauris Latvijas U-23 grupas čempionātā izcīnīja 1. vietu divniekos 200, 500 un 1000 metru distancē, kā arī četriniekos 500 metru distancē. Eiropas U-23 grupas čempionātā viņam 14. vieta četriniekos 500 metru distancē, savukārt pasaules U-23 čempionātā viņam 12. vieta divniekos 1000 metru distancē. Kristiāns tika arī atzīts par mēneša labāko sportistu jauniešu/junioru grupā.

Melānija Čamane Latvijas čempionātā juniorēm izcīnīja 1. vietu vieniniekos 200 un 500 metru distancē, kā arī U-23 grupā divniekos 200 un 500 metru distancē un jauktajos jeb MIX divniekos 200 metru distancē. Eiropas junioru čempionātā viņa izcīnīja 3. vietu vieniniekos 500 metru distancē un 7. vietu U-23 grupā divniekos 500 metru distancē. Pasaules junioru čempionātā Melānijai vieniniekos 500 metru distancē 8. vieta, U-23 grupā MIX divniekos 500 metros – 7. vieta. Melānija saņēma balvu kā mēneša labākā sportiste jauniešu/junioru grupā.

Kārlis Dumpis Latvijas U-23 čempionātā uzvarēja vieniniekos 200 un 500 metru distancē, divniekos 200 metru distancē, MIX divniekos 500 metru distancē un četriniekos 500 metru distancē. Eiropas U-23 čempionātā viņam 12. vieta divniekos 500 metru distancē un 14. vieta četriniekos 500 metru distancē. Pasaules U-23 čempionātā Kārlim 7. vieta MIX divniekos 500 metru distancē pārī ar Melāniju un 12. vieta divniekos 500 metru distancē. Kārlis saņēma balvu kā mēneša labākais sportists vīriešu grupā.

 

KANOE AIRĒŠANA

Panākumus guvuši arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas kanoe airētāji. Latvijas junioru čempionātā 1. vietu izcīnīja mūsu četrinieks 500 metru distancē – Mihails Solovejs, Nils Skuja, Aleksandrs Lufarenko un Vadims Žavaronkovs. Mihailam un Nilam arī 4. vieta Eiropas junioru čempionātā maratonā divniekos 15,5 kilometru distancē. Vadimam, savukārt, ir arī 1. vieta Latvijas U-23 čempionātā divniekos 500 metru distancē kopā ar Ignatu Kunašu. Ignatam arī 5. vieta Eiropas U-23 čempionātā maratonā vieniniekos 19 kilometru distancē. Sportistu treneri ir Sergejs Bobkovs un Boriss Lonskis.

 

AIRĒŠANA

Pie panākumiem tikuši arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas airēšanas treneres Agitas Puriņas audzēkņi. Emīls Niks Donovs un Valters Sējāns izcīnīja 6. vietu Eiropas U-19 čempionātā divniekos 2000 metru distancē un 1. vietu Latvijas U-19 čempionātā divniekos 2000 metru distancē. Viņiem kopā ar Ņikitu Kolosovu un Jāni Eglāju zelts arī Latvijas U-19 čempionātā četriniekos 2000 metru distancē. Emīlam Nikam Latvijas U-19 čempionātā zelta medaļa arī vieniniekos 2000 metru distancē. Viņš atzīts par mēneša labāko sportistu jauniešu/junioru grupā.

 

CĪŅAS SPORTA VEIDI

Tekvondo kluba “Olimpiks” pārstāvis Ruslans Lepins-Žagars izcīnīja 5. vietu Eiropas klubu čempionātā tekvondo junioriem svara kategorijā līdz 55 kilogramiem. Viņa treneris ir Vitālijs Lepins-Žagars.

 

ŠAUŠANA

Šaušanas kluba “Jelgava” pārstāve Zane Zvaigzne izcīnīja 8. vietu Pasaules kausā stenda šaušanā junioriem, labojot Latvijas sieviešu rekordu. Līdz ar to Zane saņēma balvu kā mēneša labākā sportiste sieviešu grupā. Zanes treneris ir Dainis Upelnieks.

 

BMX

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas, kā arī kluba “Mītavas kumeļi” sportistiem labi panākumi Latvijas BMX čempionātā: 1. vietu izcīnīja Melānija Čudare G14 grupā, Ģirts Jonkus krūzeros Cr30+ grupā, Ilvis Hugo Eihentāls krūzeros Cr17/29 grupā, Kristens Krīgers elites grupā, 2. vieta Paulai Zavinskai G15+ grupā. Sportisti startēja arī Eiropas kausa posmos Valmierā. Melānija, Ģirts un Paula uzvarēja abos posmos, Kristenam vienā posmā 8. vieta. Sportistiem panākumi arī Eiropas čempionātā – Ģirtam 1. vieta krūzeros Cr40/44 grupā, Melānijai 4. vieta G14 grupā. Balvu kā mēneša labākais sportists vīriešu grupā saņēma Ģirts.

 

LAKROSS

Divi lakrosa kluba “Mītava” spēlētāji  – Daniels Lucs un Deivids Lucs – Latvijas U-20 izlases sastāvā izcīnīja 10. vietu Eiropas čempionātā. Deivids spēlē uzbrucēja pozīcijā un čempionātā guva astoņus vārtus, savukārt Daniels ir vārtsargs un atvairīja 62 procentus pretinieku metienu, kopumā ierindojoties 2. vietā pēc atvairīto metienu skaita un 6. vietā pēc atvairīto un ielaisto metienu attiecības čempionātā.

 

PRETENDENTU PIETEIKŠANA

Jāatgādina, ka pretendentus apbalvojumam “Mēneša labākais sportists” var pieteikt ikviena fiziska vai juridiska persona līdz nākamā mēneša 3. datumam (par augustu – līdz 3. septembrim) pa e-pastu Maija.Actina@sports.jelgava.lv. Jānorāda sportista vārds, uzvārds, sacensībās gūtais rezultāts, konkurentu skaits, informācija par pārstāvēto sporta skolu vai klubu un treneri, jāpievieno sacensību protokols. Uz apbalvojumu var pretendēt sportisti no 14 gadu vecuma (daiļslidošanā un mākslas vingrošanā – no 12 gadu vecuma), kas izcīnījuši 1. vietu Latvijas čempionātā vai guvuši panākumus starptautiskās sacensībās. Pieaugušie sportisti sevi var pieteikt paši.