19.5 °C, 2.5 m/s, 83.2 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaTopošie pirmklasnieki iepazīstas ar skolu
Topošie pirmklasnieki iepazīstas ar skolu
20/08/2024

Tuvojoties jaunajam – 2024./2025. – mācību gadam, vairākas izglītības iestādes rīko adaptācijas un aktivitāšu dienas topošajiem pirmklasniekiem un citu klašu izglītojamajiem.

Jelgavas 5. vidusskolā šonedēļ notiek pirmklasnieku adaptācijas nometne. Katru dienu trīs stundu aktivitātēs skolēni iepazīstas ar skolu, skolotājiem un mācību priekšmetiem, bet nedēļas noslēgumā paredzēta kopīga sporta diena. Tāpat 5. vidusskolā 2.–9. klašu skolēniem trīs dienas norisināsies vasaras skola, kurā caur rotaļām un radošām aktivitātēm tiks attīstīts valodas lietojums, bet 4.–9. klašu skolēniem visas vasaras garumā bija iespēja pieteikties skolas organizētajās izglītojošajās matemātikas, valodu, dabaszinību radošajās darbnīcās, kas norisinās šonedēļ.

Jelgavas Pārlielupes pamatskolā trīs dienu garumā notiek pirmklasnieku nodarbību cikls “Satiec savus klasesbiedrus”. Katru dienu nākamajiem pirmklasniekiem notiek nodarbības pie topošajiem klašu audzinātājiem, veselību veicinošas, sportiskas un radošas aktivitātes, rotaļnodarbības, lai veicinātu valodas attīstību, kā arī bērni apmeklēs Pārlielupes bibliotēku.

Arī Jelgavas Centra pamatskolā šonedēļ norisinās pirmklasnieku adaptācijas nedēļa – lasītprasmes veicināšanas un radošo aktivitāšu skoliņa. Katru dienu plānota Imanta Ziedoņa “Krāsaino pasaku” lasīšana, radošās darbnīcas, saliedēšanas un sportiskās aktivitātes. Tāpat tiks apmeklēta Pasta sala, bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” un Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis.

Bet Jelgavas Paula Bendrupa pamatskola iepazīšanās darbnīcas pirmklasniekiem rīkos nākamnedēļ, savukārt Jelgavas 4. sākumskolā tā plānota septembra pirmajā nedēļā. Šonedēļ 4. sākumskolā pēc iepriekšējas pieteikšanās norisinās aktivitāšu nedēļa skolas 2.–6. klašu skolēniem “Solis tuvāk skolā”, lai šim pasākumam pieteiktie skolēni nostiprinātu pagājušā mācību gadā apgūto mācību vielu.