19.5 °C, 2.5 m/s, 83.2 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimenePieteikšanās “Jundas” pulciņiem – no 27. augusta
Pieteikšanās “Jundas” pulciņiem – no 27. augusta
20/08/2024

Jaunrades nams “Junda” bērniem un jauniešiem līdz 25 gadu vecumam jaunajā sezonā piedāvā vairāk nekā 60 interešu izglītības programmas, sniedzot iespēju lietderīgi pavadīt brīvo laiku, attīstīt radošumu, tehniskās iemaņas un citas prasmes, kā arī iegūt jaunus draugus. Pieteikšanās pulciņiem notiks elektroniski un sāksies 27. augustā pulksten 12.30. Šobrīd ikviens var iepazīties ar piedāvāto nodarbību klāstu.

“Šī būs mūsu darbības 35. sezona, kuru uzsāksim valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statusā, kas ir apliecinājums mūsu darbam un vērtīgajam saturam, ko piedāvājam bērniem un jauniešiem interešu izglītībā. Jaunajā mācību gadā piedāvāsim plašu interešu izglītības programmu klāstu, lai rosinātu zinātkāri, attīstītu radošo domāšanu un vērstu uzmanību uz ikviena talanta attīstību dziedot, dejojot, muzicējot, izmēģinot dažādas rokdarbu tehnikas, izzinot tehnisko jaunradi un kā darbojas lietas, iepazīstot dabu. Pie mums bērniem un jauniešiem ir iespēja atrast to, kas saista visvairāk,” stāsta “Jundas” direktore Ilze Jaunzeme.

Pieteikšanās “Jundas” nodarbībām noritēs elektroniski, un saite uz pieteikšanās anketu publicēta pašvaldības tīmekļvietnes www.jelgava.lv sadaļā “Iestādes”, “Jaunrades nams “Junda””, “Pulciņi 2024./2025. mācību gadā”, gan arī jaunrades nama “Junda” “Facebook” lapā. I.Jaunzeme norāda, ka līdz 27. augustam ikvienam ir iespēja iepazīties ar tiešsaistes pieteikšanās formu – izpētīt un redzēt, kādus datus būs nepieciešams ievadīt. Savukārt no 27. augusta pulksten 12.30 interesenti varēs aizpildīt un iesniegt pieteikumus.

“Aizpildot un reģistrējot pieteikumu, tas nonāks mūsu sistēmā. Pēc pieteikuma izskatīšanas, iesniedzējam tiks nosūtīta aizpildīta iesnieguma un “Audzēkņa personas datu apstrāde, veicot fotografēšanu/filmēšanu uz piekrišanas pamata” lapas forma par iestāšanos pulciņā. Dokumentus, parakstītus papīra formātā, jāiesniedz klātienē pulciņa skolotājam līdz audzēkņa dalībai pulciņa nodarbībā (pēc nodarbību saraksta) vai elektroniski parakstītu ar drošu elektronisko parakstu jānosūta pa e-pastu: junda@izglitiba.jelgava.lv vismaz vienu darba dienu iepriekš līdz nodarbības sākumam (pēc nodarbību saraksta),” norāda I.Jaunzeme. Bērns “Jundā” tiks uzņemts tikai tad, kad būs saņemts vecāka vai likumiskā pārstāvja aizpildīts iesniegums par uzņemšanu.

Būtiski, ka, pildot pieteikumu, vienu bērnu ir iespējams pieteikt vienam pulciņam. Ja vecāki vēlas pieteikt vienu bērnu vairākiem pulciņiem, pieteikšanās formā dati būs jāievada atkārtoti. Tāpat, ja ģimene pulciņam vēlas pieteikt vairākus bērnus, pieteikšanās forma būs jāaizpilda atsevišķi par katru bērnu.

Jāpiebilst, ka dalībnieku skaits pulciņos ir ierobežots, tāpēc gadījumā, ja pildot pieteikumu, pieejamo vietu skaits izvēlētajā pulciņā jau būs aizņemts, iesniedzējs saņems paziņojumu par iespēju iestāties gaidītāju rindā. “Ja arī sākumā konkrētais pulciņš ir nokomplektēts, mēs veidojam gaidītāju rindu, lai sazinātos ar interesentu, ja kāda vieta ir atbrīvojusies. Nereti ģimene piesakās, tomēr citas aktualizētās nodarbes ievieš korekcijas laika plānošanā, līdz ar to dalība “Jundas” pulciņā tiek atteikta. Tādos gadījumos vieta tiek dota nākamajam interesentam,” skaidro I.Jaunzeme.

Nodarbības sāksies no 3. septembra  – ar nodarbību sarakstu var iepazīties ziņas pielikumā. Tāpat kā līdz šim, Jelgavā deklarētajiem bērniem un jauniešiem dalība “Jundas” interešu izglītības nodarbībās ir bez maksas, bet citā pašvaldībā deklarētajiem bērniem dalības maksa pulciņā ir 12 eiro mēnesī.