23.3 °C, 2 m/s, 49.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaFoto izstādē aicina iepazīt Latvijas, Igaunijas, Rumānijas, Itālijas un Vjetnamas ielu stāstus
Foto izstādē aicina iepazīt Latvijas, Igaunijas, Rumānijas, Itālijas un Vjetnamas ielu stāstus
16/08/2024

Jelgavas Sabiedriskajā centrā Skolotāju ielā 8 līdz pat novembra beigām apskatāma jelgavnieces Dzintras Žvagiņas foto izstāde “Ielu stāsti”. Fotogrāfijas tapušas Latvijas, Igaunijas, Rumānijas, Itālijas un Vjetnamas ielās un, pēc autores domām, katrs izstādes apmeklētājs tajās var saskatīt savu stāstu. Viena no fotogrāfijām, kurā redzama Vjetnamas iela ar ielu līnijām un dzeltenu lietussargu, ir ieguvusi godalgu foto festivālos Meksikā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Dz.Žvagiņa (1971) dzimusi un augusi Jelgavā, kur pabeigusi vidusskolu un ieguvusi meža inženiera grādu Latvijas Lauksaimniecības universitātē (tagad Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte). Līdz 2005. gadam Dzintras darbs bija saistīts ar meža nozari, bet paralēli iegūts arī jurista bakalaura grāds. 2005. gadā Dzintra tomēr nolēma vairāk laika veltīt ģimenei, un šo var uzskatīt par brīdi, kad viņas dzīvē ienāk fotogrāfija. Kopš 2018. gada Dz.Žvagiņa ir Jelgavas Mākslinieku biedrības biedre. Fotogrāfe piedalījusies dažādos starptautiskajos un Latvijas mēroga fotogrāfiju konkursos. Piedalījusies grupu izstādēs Latvijā, Igaunijā, Portugālē, Rumānijā, Ķīnā, Vjetnamā un Izraēlā, kā arī veidojusi savas personālizstādes.

Dzintra par sevi saka: “Fotogrāfēšana man ir kā sēņošana. Staigāt, meklēt, ievākt un tad mājās šķirot, kaut ko izmest, kaut ko apstrādāt, bet vērtīgāko izmantot tādu kāds ievākts. Fotogrāfija manā skatījumā ir kā maza dzīve. Dzīve sastāv no mirkļiem. Manās fotogrāfijās var redzēt tos dzīves mirkļus, kas man pašai šķituši interesanti un ar kuriem gribas dalīties ar citiem cilvēkiem.”

Izstādi Skolotāju ielā 8 var aplūkot pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no pulksten 9 līdz 19 un sestdienās no pulksten 10 līdz 15, piesakot savu apmeklējumu pie ēkas dežuranta. Sabiedriskajā centrā piebilst, ka pasākumu laikā, kas notiek zālē, izstāde nebūs pieejama apskatei.