23.3 °C, 2 m/s, 49.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLielupes peldvietās peldēties atļauts; sakārto pludmales
Lielupes peldvietās peldēties atļauts; sakārto pludmales
16/08/2024

Veselības inspekcijas 13. augustā atkārtoti veiktās ūdens analīzes Lielupes labā krasta peldvietā, liecina ka mikrobioloģiskā ūdens kvalitāte arī šajā peldvietā atbilst prasībām. Līdz ar to peldēties šobrīd ir atļauts abās peldvietās – gan Lielupes labā krasta, gan Pasta salas peldvietā. Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka šonedēļ veikta abu pludmaļu sakārtošana pēc plūdiem – pievestas jaunas smiltis un nostiprināti izskalotie pludmali nostiprinošie akmeņi.     

Pēc stiprajām lietavām, kas notika jūlija beigās, ūdens kvalitāte Lielupes peldvietās tika uzraudzīta pastiprināti. Vēl šīs nedēļas sākumā saņemtie analīžu rezultāti liecināja par augstu mikrobioloģisko piesārņojumu Lielupes labā krasta peldvietā, kur 13. augustā tika veiktas atkārtotas analīzes. Šodien saņemtie rezultāti liecina, ka ūdens kvalitāte arī šajā pludmalē atbilst normai, līdz ar to peldēties atļauts. Pēc Veselības inspekcijas informācijas, nākamās ūdens kvalitātes kontroles analīzes plānots ņemt 28. augustā.

“Pilsētsaimniecībā” norāda, ka šonedēļ pēc plūdiem tiek veikta pludmaļu sakārtošana – abās pludmalēs pievestas jaunas smiltis, kas vēl tiks ecētas un izlīdzinātas, kā arī pludmales nostiprināti lietavu laikā izskalotie pludmali nostiprinošie akmeņi.