28 °C, 2.7 m/s, 40.5 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsMotosportists Ivo Vinniņš atkal kāpj uz goda pjedestāla
Motosportists Ivo Vinniņš atkal kāpj uz goda pjedestāla
14/08/2024

Sestdien, 10. augustā, “Porsche ring” trasē Igaunijā norisinājās Igaunijas “Grand Prix 2024” jeb “Lielās balvas izcīņa 2024”, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāta motošosejā trešais posms un Igaunijas čempionāta ceturtais posms. Arī šajās sacensībās jelgavnieks Ivo Vinniņš kāpa uz goda pjedestāla.

I.Vinniņš (“Motosport racing club”) “Superbike” klasē izcīnīja 2. vietu. “Pirmā vieta šoreiz palika neaizsniedzama nevienam, jo dalību bija pieteicis arī Igaunijas profesionālais motobraucējs Hanness Somers. Bet kopumā lieliski aizvadītas sacensības, kuras gan lika iespringt. Pēc iepriekšējā posma motocikla sajūgā tika atklāts nopietns defekts, kas bija steidzami jālabo, jo laika bija maz. Pašas sacensības varbūt skatītājiem lika vilties jo bija pieteicies mazs dalībnieku skaits un, tā kā pieteicies bija arī Hanness Somers, Igaunijas ātrākais braucējs un vienīgais no Baltijas valstīm, kurš brauc pasaulē ļoti augstā līmenī, varētu teikt, ka pirmā vieta jau bija rezervēta. Man ar jauno sajūgu beidzot izdevās starts, un diezgan viegli izdevās aizbraukt no pārējiem konkurentiem, vienīgi pirmajos pāris apļos bija jātiek garām vēl vienam igauņu braucējam. Pēc tam bija tikai drošā tempā jānobrauc pārējie apļi un jāfinišē. Kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu, un var turpināt darbu pie ātruma uzlabošanas,” stāsta I.Vinniņš.

Jāatgādina, ka Baltijas čempionātam šosezon paredzēti pieci posmi. Pirmais posms Igaunijā tika atcelts sakarā ar negadījumu trasē, kurā bojā gāja latviešu motosportists. Otrajā posmā Biķernieku trasē Rīgā I.Vinniņš izcīnīja 3. vietu, trešajā posmā Igaunijas “Porsche ring” trasē viņam 2. vieta, ceturtajā posmā Lietuvas trasē “Nemuno žiedas” viņam 2. vieta. Gan Latvijas, gan Baltijas čempionāta noslēdzošais posms notiks 7. un 8. septembrī “Porsche Ring” trasē Igaunijā.