28 °C, 2.7 m/s, 40.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPasta salas peldvietā peldēties atļauts, bet Lielupes labā krasta peldvietā – vēl neiesaka
Pasta salas peldvietā peldēties atļauts, bet Lielupes labā krasta peldvietā – vēl neiesaka
13/08/2024

Pēc pašvaldības pasūtījuma Veselības inspekcijas 8. augustā ņemtās ūdens kvalitātes analīzes apliecina, ka Lielupes labā krasta peldvietā joprojām ir paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums. Līdz ar to šajā peldvietā iesaka nepeldēties. Bet Pasta salas peldvietā ūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts. Veselības inspekcija šodien, 13. augustā, veikusi atkārtotu peldvietas ūdens kvalitātes monitoringu Lielupes labā krasta peldvietā un rezultāti būs zināmi nedēļas beigās.

Inspekcija norāda, ka Lielupes labā krasta peldvietā ūdens mikrobioloģiskie rādītāji pārsniedz pieļaujamo normu, bet vienlaikus piesārņojums nav tik augsts, lai noteiktu aizliegumu peldēties. Tāpēc līdz tālākai informācijai ir spēkā ieteikums nepeldēties šajā peldvietā. Bet Pasta salas peldvietā peldēties ir atļauts.

Jāatgādina, ka ūdens kvalitāti oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās inspekcija pārbaudīs līdz peldsezonas beigām – 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji: fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki, savukārt vizuāli, ūdens paraugu ņemšanas laikā tiek novērtēta ūdens krāsa, pievērsta īpaša uzmanība peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī un zilaļģu savairošanās procesam.

Ja peldvietu ūdens paraugu analīžu rezultāti liecina, ka ūdens neatbilst prasībām, inspekcija nosaka peldēšanās ierobežojumus – ieteikumu nepeldēties vai aizliegumu peldēties.

Ūdens paraugu kvalitātes monitoringa rezultātiem var sekot līdzi Veselības inspekcijas tīmekļvietnē www.vi.gov.lv. Šeit arī atrodams Latvijas oficiālo iekšzemes un jūras peldvietu saraksts.