28.4 °C, 2.7 m/s, 34.6 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsPasta salā notiks pludmales mamaneta turnīrs
Pasta salā notiks pludmales mamaneta turnīrs
13/08/2024

Atzīmējot gada jubileju, Jelgavas catch’n serve ball jeb mamaneta komanda “Mītava Open” pāriet jaunā līmenī un rīkos Jelgavā pirmo mamaneta turnīru – Jelgavas catch’n serve ball čempionātu –, kas notiks 24. augustā Pasta salas pludmales volejbola laukumos.

“Mūsu komanda izveidojās pagājušā gada vasarā, pateicoties mamaneta nodarbībām, kam tika piešķirts līdzfinansējums no Sociālo lietu pārvaldes īstenotās Veselības veicināšanas programmas Jelgavā. Gada laikā komanda ir daudz piedalījusies sacensībās. Sporta veids ir pārņēmis Latviju – ir jau 50 komandas. Tā kā tikšanās laukumos vienmēr ir azarta un pozitīvu emociju pilna un esam gana daudz baudījušas sacensību organizatoru radīto atmosfēru, nolēmām arī pašas sarīkot pasākumu,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta komandas vadītāja Zane Grava.

Turnīrā piedalīsies 16 komandas – rīkotāji un 14 viesu komandas no Latvijas un viena komanda no Lietuvas. Dalību jau apstiprinājušas Jelgavas novada komandas “Zeltenes” (Vilce), “Odzes” (Vilce), “Visas zvaigznes 1” un “Visas zvaigznes 2” (Zaļenieki), “OZOzīles” (Ozolnieki), Dobeles novada komanda “Penkules balerīnas”, Ropažu novada komanda “Skabargas”, Mārupes novada komanda “Simsa”, Siguldas novada komandas “Ledenes”, “Mellenes” (Vangaži), “Zemenes” (Mālpils), Rīgas komanda un komanda no Utenas Lietuvā. “Dažas komandas startēs divos sastāvos, jo dāmu šajā sporta veidā ir daudz un piedalīties sacensībās jau vēlas arvien vairāk,” piebilst Z.Grava.

Turnīram pieaicināts galvenais tiesnesis, taču spēles laukumos tiesās pašu komandu pārstāves. Sacensības norisināsies no pulksten 10:00 līdz apmēram 17:00 uz visiem četriem Pasta salas pludmales volejbola laukumiem. Pulksten 9:30 paredzēta komandu pārstāvju tikšanās, pulksten 10:00 tiks atklātas sacensības, piedāvājot dalībniecēm iesildīšanos ar zumbu. Spēles sāksies pulksten 10:30.

Būtiski, ka sacensību laikā citiem interesentiem pludmales volejbola laukumi nebūs pieejami.

Sacensības tiek rīkotas ar “Sporta servisa centra” atbalstu.