20.6 °C, 5.1 m/s, 76.7 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaLatviešu un ukraiņu bērni un jaunieši tiekas nometnē “Jundā”
Latviešu un ukraiņu bērni un jaunieši tiekas nometnē “Jundā”
09/08/2024

Sniedzot atbalstu latviešu un ukraiņu bērniem un jauniešiem latviešu valodas prasmju apguvē, šonedēļ norisinājās jaunrades nama “Junda” organizētā nometne “Kopā būt”.

Trīs dienu garumā trīsdesmit latviešu un ukraiņu bērni un jaunieši nometnē attīstīja komunikācijas, radošās un tehniskās prasmes. Pirmā – “Draudzības diena” – tika aizvadīta savstarpēji iepazīstoties caur rotaļām, veidojot draudzības rokassprādzes un apgleznojot auduma maisiņus. Otrajā – “Izziņas dienā” – nometnes dalībnieki apmeklēja Rīgas Zooloģisko dārzu. Savukārt, trešajā – “STEM jomas tehniskās jaunrades dienā” – nometnē iegūtās pozitīvās emocijas tika radoši izpaustas darbā ar 3D pildspalvām, kā arī tika konstruēti koka auto modeļi, veidojot personalizētu auto dizainu un piedaloties trases sacensībās.

Jāpiebilst, ka maijā pašvaldība izsludināja konkursu par nometņu organizēšanu latviešu un ukraiņu bērniem un jauniešiem. No divpadsmit saņemtajiem pieteikumiem, komisija atbalstīja sešas nometnes vasaras un rudens periodā. Nākamās trīs pašvaldības atbalstītās nometnes plānotas augusta otrajā pusē, kad notiks Jelgavas Pārlielupes pamatskolas nometne “Izzinu, piedzīvoju, mācos!” un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas nometne “Tehnoloģijas, kas mūs vieno vasarā”, kā arī Tehnoloģiju vidusskolas nometne skolēnu rudens brīvlaikā “Tehnoloģijas, kas mūs vieno rudenī”.

Atbalstītās nometnes organizētas kā trīs dienu dienas nometnes un katras nometnes saturs tematiski un mērķtiecīgi veidots tā, lai tas sniegtu atbalstu bērniem un jauniešiem valsts valodas prasmju apguvē un pilnveidē, pilnveidotu komunikācijas, sadarbības un sociāli emocionālās prasmes, veidotu bērnu un jauniešu fizisko aktivitāšu un veselīga dzīvesveida un cilvēkdrošības paradumus.