19.2 °C, 3 m/s, 67.9 %

Izstādes

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzstādes“Starp puķēm…” Svētās Trīsvienības baznīcas tornī
“Starp puķēm…” Svētās Trīsvienības baznīcas tornī
10/08/2024

Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē atklāta jelgavnieces Ditas Veģes jubilejas izstāde “Starp puķēm…”, kurā aplūkojami pēdējo piecu gadu laikā tapušie darbi.

Vasara – puķu laiks. Tas ir brīdis, kad māksliniece D.Veģe pievēršas ziedu gleznošanai savā dārzā un eļļas glezniecībai plenēros, kur neiztikt bez puķu pļavām Latvijas ainavā. Savā jubilejā māksliniece šo dabas krāšņumu ienes Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Izstāžu zālē aplūkojamas D.Veģes eļļas gleznas un akvareļi, kas tapuši pēdējo piecu gadu laikā.

D.Veģe (1964) dzimusi Liepājā, absolvējusi Liepājas lietišķās mākslas vidusskolu un Igaunijas Mākslas institūta Tekstila fakultāti, iegūstot modes dizainera specialitāti.  Šobrīd viņa dzīvo Jelgavā, radoši darbojas tekstilmākslā un glezniecībā. Ir Jelgavas mākslinieku biedrības biedre kopš 2009. gada.

Mākslinieces darbs sākotnēji bija saistīts ar modes dizainu dažādos uzņēmumos – apģērbu kolekciju veidošana un publikācijas Latvijas laikrakstos un žurnālos par jaunākajām modes tendencēm.                         Viņa desmit gadus vadījusi arī modes dizaina nodaļu Jelgavas Mākslas skolā, kā arī strādājusi par pedagogu vairākās Latvijas mākslas skolās.

Māksliniece izstādēs piedalās kopš 1996. gada – gan kopizstādēs Jelgavas mākslinieku biedrības sastāvā, gan ceļojošās tematiskās grupu izstādēs. Māksliniece piedalījusies arī vasaras plenēros, ko rīko Jelgavas Mākslinieku biedrība, Dobeles muzejs un Limbažu mākslinieku organizācija.

D.Veģes otra aizraušanās ir zīda apgleznošana – tiek radīti lielāki un mazāki darbi, pludināti kā akvareļi vai precīzi izzīmēti. Daudzas šalles un apgleznotie lakati atraduši īpašnieces gan Latvijā, gan aiz tās robežām. Darbi apskatāmi mākslinieces mājaslapā www.silkpoem.lv.