20.6 °C, 5.1 m/s, 76.7 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsIvo Vinniņš Baltijas motošosejas čempionāta posmā atkal otrais
Ivo Vinniņš Baltijas motošosejas čempionāta posmā atkal otrais
08/08/2024

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 3. un 4. augustā, Lietuvas trasē “Nemuno žiedas” norisinājās Baltijas čempionāta motošosejā ceturtais posms, kurā jelgavnieks Ivo Vinniņš izcīnīja 2. vietu “Superbike” klasē.

Kvalifikācijā Ivo, tāpat kā iepriekšējā posmā, uzrādīja labāko rezultātu starp visiem braucējiem un ieņēma pirmo starta pozīciju, bet tas tomēr neļāva viņam izcīnīt uzvaru, kas tika pašmāju braucējam Kestutim Stankunam. Ivo palika otrais. “Sanāca labāk nekā bija domāts, jo nebija īsti pārliecības, ka varētu cīnīties ar lietuviešu sportistiem, kas šajā trasē trenējas pat divreiz nedēļā un ir kļuvuši ļoti ātri. Pēc pirmās sesijas pats biju pārsteigts par savu ātrumu, tad arī sapratu, ka varētu būt labs rezultāts. Bet pagaidām joprojām neatrisināts ir jautājums ar startu, ar jauno motociklu kaut kas īsti nesanāk,” stāsta I.Vinniņš.

Jāatgādina, ka Baltijas čempionātam šosezon paredzēti pieci posmi. Pirmais posms Igaunijā tika atcelts sakarā ar negadījumu trasē, kurā bojā gāja latviešu motosportists. Otrajā posmā Biķernieku trasē Rīgā I.Vinniņš izcīnīja 3. vietu, trešajā posmā Igaunijas “Porsche ring” trasē viņam 2. vieta. Noslēdzošais posms notiks 7. un 8. septembrī “Porsche Ring” trasē Igaunijā, bet jau šajā nedēļas nogalē tajā pašā trasē norisināsies Igaunijas “Grand Prix 2024”, kas būs lielākais auto un moto šosejas pasākums Baltijā un vienlaikus arī Latvijas čempionāta motošosejā trešais posms. I.Vinniņš pēc pirmajiem diviem Latvijas čempionāta posmiem kopvērtējumā ieņem līderpozīciju “Superbike” klasē.