26.7 °C, 1.9 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks Zemgales aktīvo iedzīvotāju forums
Jelgavā notiks Zemgales aktīvo iedzīvotāju forums
08/08/2024

Zemgales NVO Centrs 9. un 10. augustā Jelgavā organizē Zemgales aktīvo iedzīvotāju forumu 2024. Šī gada tēma ir “Līdzdalība un kopienu stiprināšana”. Organizatori uzsver, ka forums ir lieliska iespēja ikvienam iedzīvotājam apgūt nepieciešamās prasmes spēcīgu kopienu veidošanai, uzzināt par aktualitātēm saziņai ar plašāku sabiedrību, iepazīt Zemgales un Sēlijas aktīvās biedrības, izprast savas līdzdalības iespējas valsts un pašvaldību līmenī, kā arī būt kopā ar citiem darīt gribošiem reģiona iedzīvotājiem. Forumam nepieciešams iepriekš reģistrēties.

Foruma programma 9. augustā pulksten 11 Jelgavas tehnikumā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 37 sāksies ar oficiālo atklāšanu un iepazīšanos. Tam sekos Zemgales un Sēlijas lepošanās stāsti, kur tiks prezentēti 8 stāsti no organizācijām, kurām izdevies radīt paliekošu ietekmi. Pēcpusdienā notiks izzinošas darbnīcas par redzamību mediju vidē, par līdzdalību publiskajā pārvaldē, par kopīgu darbību, par jaunatnes politiku un iespējām organizācijām. Diena noslēgsies ar paneļdiskusiju par sabiedrības aktīvismu. Bet 10. augustā pulksten 10 forums turpināsies Jelgavas pilī Lielajā ielā 2, kad tiks runāts par mākslīgā intelekta nozīmi pilsoniskajā aktīvismā, foruma dalībnieki apspriedīs Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanu un sabiedrības iesaisti. Pēcpusdienā notiks tematiskā līdzdalības kuģošana Lielupē, un forums noslēgsies ar rezolūcijas pieņemšanu.

Zemgales aktīvo iedzīvotāju forums ir unikāla iespēja ikvienam, kurš vēlas padziļināt izpratni par sabiedrības līdzdalību un demokrātiju. Organizatori aicina ikvienu interesentu piedalīties un izmantot šo iespēju, lai veidotu stiprāku un aktīvāku sabiedrību.

Lai piedalītos forumā, lūgums reģistrēties ŠEIT.

Papildu informāciju par pasākumu un tā detalizētu programmu var atrast Zemgales NVO Centra mājaslapā zemgalei.lv un “Facebook” lapā “Zemgales NVO Centrs”.

Zemgales NVO forumu organizē Zemgales NVO Centrs sadarbībā ar Latviesi.com un Jelgavas pašvaldības iestādi “Sabiedriskais centrs”.  Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, Kultūras ministrija līdzdarbības līguma ietvaros un Latvijas Pilsoniskā alianse Kultūras ministrijas projekta ietvaros.