24.3 °C, 3.5 m/s, 64.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSvētes upē ūdens līmenis pazeminājies; Ganību ielas rajonā veiks papildu lietus ūdens atsūknēšanu
Svētes upē ūdens līmenis pazeminājies; Ganību ielas rajonā veiks papildu lietus ūdens atsūknēšanu
04/08/2024

Šonakt ūdens līmenis Svētes upē samazinājies un jaunas teritorijas nav applūdušas. Šobrīd slēgtas tās pašas ielas, kas līdz šim. Lietus ūdens, kas vakar pēc negaisa appludināja vairākas ielas, šobrīd no ielām ir novadīts un lietus ūdens kanalizācijas sūkņu stacijas strādā ar pilnu jaudu, taču tās joprojām nav atbrīvotas no iepriekšējo dienu lietus ūdens. Ļoti noslogota šobrīd ir sūkņu stacija Kazarmes ielas un Meiju ceļa krustojumā, tāpēc, lai ātrāk no grāvjiem un apkārtējām teritorijām aizplūstu ūdens, šodien Ganību ielā ar sūkni tiks veikta papildu lietus ūdens atsūknēšana.  

Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka Svētes upē ūdens līmenim pazeminoties par desmit centimetriem, jau redzams, ka ūdens uz applūdušajām ielām lēnām, bet samazinās. Jaunu teritoriju applūšana šobrīd nav vērojam. Vakar konstatēts iegruvums starp Svētes palienes pastaigu laipu un apkalpošanas ceļu Būriņu ceļā un šī uzeja uz laipām uzreiz tika slēgta. Plūdu radītie iegruvumi konstatēti arī citviet.

 

Atgādinām, ka pēc Svētes upes applūšanas joprojām ir slēgta satiksme Bāra ceļā no Būriņu ceļa līdz Miezītes ceļam, Miezītes ceļa posmā no Sniega ielas līdz Kūliņu ceļam, kur uzliktas barjeras. Savukārt Būriņu ceļā no Baložu puses uzlikts vadstatnis.

Lietus ūdens no ielām, kas vakar applūda negaisa laikā, pilsētas centrālajā daļā ir novadīts. “Pilsētsaimniecībā” norāda, ka viena no noslogotākajām sūkņu stacijām ir Kazarmes un Meiju ceļa krustojumā, kas uztver lietus ūdeni no Blaumaņa ielas, Dobeles ielas un Kazarmes ielas rajona, un tur ūdens noplūst lēnāk. Lai risinātu situāciju, Ganību ielas rajonā šodien tiks uzstādīts papildu sūknis, lai novadītu ūdeni no tuvākajām teritorijām, tādējādi palīdzot Kazarmes ielas un Meiju ceļa krustojumā esošajai sūkņu stacijai. Šobrīd ļoti noslogota ir arī lietus ūdens sūkņu stacija Rūpniecības un Pulkveža Oskara Kalpaka ielas krustojumā, kas vakardienas lietū atkal strauji piepildījās. Tā novada lietus ūdeni no Rūpniecības, Tērvetes, Raiņa un Pētera ielas rajona. Jāpiebilst, ka plūdu dēļ ir izveidojies iegruvums Savienības ielas lietus ūdens kolektorā, kur ieplūst arī minētās sūknētavas lietusūdens. Taču tur tiek nodrošināta avārijas pārpumpēšana pāri iegruvumam Platones upes virzienā.

Lietus ūdens sūknētavas pilsētā turpina strādāt pilnā apjomā, kā arī “Pilsētsaimniecības” speciālisti vakar pēc negaisa vairākos krustojumos veica gūliju attīrīšanu, kas bija galvenā problēma kāpēc ūdens nenovadījās.

Kopš piektdienas vakara, veicot papildu plūdu ūdens atsūknēšanu, par pusotru metru izdevies samazināt ūdens līmeni Zvaigžņu dīķi, kas ļautu ātrāk noplūst ūdenim no tuvākajām ielām un teritorijām. Šodien šo sūkni pārved uz Ganību ielu.

Ja iedzīvotāji pamana vietas pilsētā, kur ūdens neaizplūst, aicināti ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram (POIC) pa tālruni 8787 vai rakstīt uz e-pastu info@poic.jelgava.lv.