24.3 °C, 3.5 m/s, 64.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNakts laikā Svētes upē ūdens līmenis turpināja paaugstināties; Lielupē – pazeminās
Nakts laikā Svētes upē ūdens līmenis turpināja paaugstināties; Lielupē – pazeminās
03/08/2024

Šonakt Svētes upē ūdens līmenis turpināja paaugstināties – daļēji applūdis arī Būriņu ceļš no Vītolu ceļa līdz Būriņu tiltam. Savukārt Lielupē un Platones upē ūdens līmenis ir krities, kas ļauj prognozēt, ka arī Svētes upē ūdens līmenis varētu pazemināties.

Ka informē pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība”, joprojām ir slēgti vakar applūdušie ielu posmi.

Slēgta satiksme Bāra ceļā no Būriņu ceļa līdz Miezītes ceļam, Miezītes ceļa posmā no Sniega ielas līdz Kūliņu ceļam, kur uzliktas barjeras. Savukārt Būriņu ceļā no Baložu puses uzlikts vadstatnis.

Tāpat vakar vakarā Palienas ielā pie Tērvetes ielas caurteka aizlikta ar smilšu maisiem, lai ierobežotu ūdens plūdumu.

Atbildīgie dienesti turpina novērot situāciju Svētes upē.

Jau ziņojām, ka ūdens līmenis Svētes upē sāka strauji paaugstināties vakar. Plūdu rezultātā Lietuvā pārplūda milzīgas teritorijas un šobrīd plūdu ūdens pārplūdina Svētes upi.

Līdz 5. augustam ir spēkā arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenais brīdinājums par ūdens līmeni upēs. Pēc lietus uzplūdiem daudzviet joprojām applūdušas palienes un zemākās vietas ūdenstilpju tuvumā.

Iedzīvotāji, kuriem nepieciešama palīdzība plūdu situācijā, aicināti ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram (POIC) pa tālruni 8787 vai rakstīt uz e-pastu info@poic.jelgava.lv.