22.3 °C, 3 m/s, 72.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas pašvaldība pretendēs uz valsts budžeta līdzekļiem plūdu un vētras seku likvidēšanai
Jelgavas pašvaldība pretendēs uz valsts budžeta līdzekļiem plūdu un vētras seku likvidēšanai
02/08/2024

Jelgavas pašvaldība ir apkopojusi sākotnējo operatīvo informāciju par vētrā un plūdos cietušajām ēkām un infrastruktūras objektiem, kas ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā. Informācija par vairāk nekā 170 objektiem iesniegta Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijai, lai, turpmāk to papildinot un iesniedzot zaudējumu apmēru, pretendētu uz valsts atbalstu plūdu un vētras seku likvidēšanai.

Ņemot vērā, ka vētrā un plūdos cieta visa pilsētas teritorija un postījumu apmērs ir milzīgs, nodarītie zaudējumi vēl joprojām tiek apzināti un apkopoti.

Patlaban apkopojumā ietvertas vairāk nekā 70 pilsētas pārplūdušās ielas, kurām nodarīti bojājumi, kā arī šobrīd apzinātās vairāk nekā 45 ielas, kapi, parki, skvēri un meža teritorijas ar vētrā izgāztiem un nolauztiem kokiem.

Postījumi nodarīti praktiski visām pilsētas izglītības iestādēm, to teritorijām, sporta laukumiem un infrastruktūrai. Vissmagāk cietusi Jelgavas Valsts ģimnāzija.

Plūdi applūdināja arī Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes ēku Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9 un Stacijas ielā 13, pilsētas kultūras namu un kultūras namu “Rota”, Svētās Trīsvienības baznīcas torni, jauniešu centru “Pakāpiens”.

Ielu infrastruktūras izskalojumi un iebrukumi reģistrēti Savienības, Stacijas, Pasta un Jāņa ielā, Rūpniecības un Veidenbauma ielas krustojumā, Rogu ceļā, Dobeles šosejā, Garozas ielā, Jāņa Čakstes bulvārī, uz Lietuvas šosejas pārvada, abās Lielupes pludmalēs un citviet.

Informācija par cietušajiem objektiem joprojām tiek papildināta, un tagad sāksies zaudējumu aprēķināšana, lai pretendētu uz valsts finansējumu plūdu un vētras seku likvidēšanai. Valsts pašvaldībām var piešķirt 70 procentus no nepieciešamā finansējuma, bet 30 procenti būs jānodrošina no pašvaldības budžeta.