20.2 °C, 2.4 m/s, 87.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPašvaldība aicina trūcīgas un maznodrošinātas personas, kuru īpašumi cietuši plūdos un vētrā, iesniegt iesniegumu par vienreizēja pabalsta piešķiršanu mājokļa remontam
Pašvaldība aicina trūcīgas un maznodrošinātas personas, kuru īpašumi cietuši plūdos un vētrā, iesniegt iesniegumu par vienreizēja pabalsta piešķiršanu mājokļa remontam
01/08/2024

Lai sniegtu atbalstu plūdos un vētrā cietušām vismazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām, steidzamības kārtā Jelgavas pašvaldība izstrādā grozījumus saistošajos noteikumos. Taču, lai mazinātu birokrātisko procesu, pašvaldība jau šobrīd pieņem un apkopo iesniegumus par vienreizēja pabalsta piešķiršanu mājokļa remontam no personām, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss un kuru mājokļi cietuši 28.–29. jūlija vētrā un plūdos.

Tiek paredzēts, ka Jelgavā personas, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, varēs pretendēt uz pašvaldības atbalstu līdz 1000 eiro, lai līdzfinansētu vētrā un plūdos cietušo mājokļu remontu.

Galvenais nosacījums – personai ir jābūt deklarētai dzīvesvietai plūdos vai vētrā cietušajā īpašumā, mājoklim ir jābūt personas īpašumā vai ir jābūt noslēgtam dzīvojamās telpas īres līgumam.

Iesniedzot iesniegumu pašvaldībā, tam brīvā formā jāpievieno apraksts par 28.–29. jūlija vētras un plūdu nodarītajiem bojājumiem mājoklim. Trūcīgām vai maznodrošinātām personām, kuras mājokli īrē, papildus jāuzrāda arī dzīvojamās telpas īres līgums. Cietušos mājokļus apsekos pašvaldība, un lēmumu par pabalsta piešķiršanu pieņems Jelgavas valstspilsētas pašvaldības Dzīvokļu komisija.

Iesniegumu var iesniegt Jelgavas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā (Lielā iela 11):

pirmdienās no pulksten 8 līdz 19;

no otrdienas līdz ceturtdienai no pulksten 8 līdz 17;

piektdienās no pulksten 8 līdz 14.30.

Pašvaldības gatavotie grozījumi saistošajos noteikumos “Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā” stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Jelgavas domē, saskaņošanas Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”.

Jāpiebilst, ka līdz 26. jūlijam Jelgavā trūcīgo mājsaimniecību skaits bija 604 (923 personas), bet maznodrošināto mājsaimniecību skaits – 358 (440 personas).