20.2 °C, 2.4 m/s, 87.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaZemessargi iesaistās vētras seku novēršanā
Zemessargi iesaistās vētras seku novēršanā
01/08/2024

Jelgavā Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargi iesaistās vētras seku likvidēšanā – pilsētā zemessargi palīdz zāģēt un novākt vētras gāztos kokus.

Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka joprojām turpina apzināt ievērojamo vētrā izgāzto un nolauzto koku, lielo zaru un krūmu apmēru pilsētā. Tikai lielo nogāzto koku skaits vien jau pārsniedz simts. Tāpat atsevišķi koki pārmitrinātās zemes un vētras radīto aizlūzumu rezultātā turpina lūzt arī šajās dienās – piemēram, Aviācijas, Cukura un citās ielās. Speciālisti pieļauj, ka tuvākajā laikā šādi gadījumi turpināsies.

Jau kopš svētdienas nakts, lai atbrīvotu brauktuves no nogāztiem kokiem, pilsētā strādāja gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji, gan pašvaldības izveidotas brigādes. Pirmdien lielākā daļa brauktuvju bija atbrīvotas no kokiem, bet vēl joprojām milzīgs apjoms gāzto koku, krūmu un nolauzto zaru ir citās pilsētas zonās – parkos, skvēros, ielu malās, pagalmos, kapsētās, kur to zāģēšana un novākšana turpinās.

Par vētras un plūdu radītiem infrastruktūras bojājumiem, nolūzušiem kokiem un applūdušiem īpašumiem iedzīvotāji aicināti ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram (POIC) pa tālruni 8787 vai rakstīt uz e-pastu info@poic.jelgava.lv.