17.9 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPēc ūdens atsūknēšanas elektrība atjaunota 13 daudzdzīvokļu mājām
Pēc ūdens atsūknēšanas elektrība atjaunota 13 daudzdzīvokļu mājām
31/07/2024

SIA “Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) Avārijas dienests turpina ūdens atsūknēšanu no JNĪP apsaimniekoto daudzdzīvokļu ēku applūdušajiem pagrabiem. Kopumā applūdušas 69 uzņēmuma apsaimniekotās mājas un 23 no tām ir atslēgta elektrības padeve. Līdz šim ūdens atsūkšana veikta 15 ēkās un, izvērtējot situāciju, kopš vakardienas 13 mājām atjaunota elektrība. Taču joprojām ir daudzdzīvokļu nami, kuros šobrīd nav lietderīgi veikt ūdens atsūknēšanu, jo pēc atsūknēšanas ūdens atkārtoti ieplūst pagrabā.

Ūdens atsūknēšana turpinās nepārtraukti, bet JNĪP saņem izsaukumus par jaunām adresēm, kurās applūdis pagrabs. “Tikko kādā adresē ūdens atsūknēts, speciālisti ir pārliecinājušies, ka ūdens neplūst atpakaļ, elektriķu brigāde novērtē elektroinstalāciju drošību, un ēkai tiek pieslēgta elektrība. Tad arī “Gren”, izvērtējot situāciju ēku individuālajos siltumpunktos, atjauno karstā ūdens padevi,” skaidro JNĪP vadītājs Signis Rīns, piebilstot, ka elektrība, drošības apsvērumu dēļ, bija atslēgta vairāk nekā 30 namos. Šobrīd elektrības padeve atjaunota 13 no tiem, daļā ēku tas nav iespējams, jo tas nav droši – samirkušas pagrabā esošās elektroinstalācijas un nepieciešama to žāvēšana.

Sarežģītāka situācija šobrīd esot Mātera, Pasta, Dambja, Lidotāju un Lāčplēša ielā, kur joprojām apkārtējā teritorija ir applūdusi, augsts gruntsūdens līmenis un nav lietderīgi atsūknēt ūdeni, jo tas atkārtoti ieplūst ēkā. Līdz ar to šajās ēkās drošības apsvērumu dēļ nav iespējams atjaunot elektrību.

Uzņēmums nepārtraukti turpina monitorēt situāciju, taču aicina iesaistīties arī iedzīvotājus – ja mājas pagrabā ūdens līmenis ir krities un pastāv iespēja pieslēgt elektrību, mājas kontaktpersona vai mājas dzīvokļa īpašnieki (ja nav kontaktpersonas) lūgti informēt JNĪP Avārijas dienestu pa tālruni 63020000, lai operatīvāk organizētu elektrības atjaunošanas darbus.

Tāpat JNĪP turpina atbrīvot pagalmus no lūzušajiem kokiem.