17.9 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā vēl joprojām vairāk nekā 900 elektrības atslēgumi
Jelgavā vēl joprojām vairāk nekā 900 elektrības atslēgumi
31/07/2024

AS “Sadales tīkls” informē, ka no vētras sākuma līdz trešdienas rītam novērsusi kopumā ap 800 elektrotīkla bojājumu, no tiem 300 vidējā sprieguma tīklā un vairāk nekā 500 zemspriegumā. Trešdienas rītā elektroapgāde vēl ir traucēta apmēram 2500 klientiem, visvairāk Jelgavas (vairāk nekā 900) un Jūrmalas apkaimē. Liela daļa ir bojājumi plūdu skartajās zonās, kur elektroapgādi uzreiz atjaunot nav iespējams drošības apsvērumu dēļ.

“Sadales tīkls” norāda, ka pirmdien, vētras pīķī, bez elektroapgādes palikušo klientu skaits sasniedza gandrīz 50 000. Intensīva, nepārtraukta darba rezultātā jau otrdienas vakarā to izdevās samazināt līdz 3000, bet trešdienas rītā – līdz aptuveni 2500. Patlaban sarežģītākie bojājumi saglabājušies plūdu skartajās teritorijās, tostarp Jelgavā.

Sadarbībā ar citiem operatīvajiem dienestiem “Sadales tīkls” turpina uzraudzīt situāciju un novērst bojājumus, pakāpeniski atjaunojot elektroapgādi vietās, kur tas ir droši. Daudzviet vispirms ir nepieciešams veikt ūdens atsūknēšanas darbus. Elektrotīkla bojājumu novēršanu stihijas skartajās teritorijās turpina vairāki simti “Sadales tīkla” operatīvo darbinieku un darbuzņēmēju.

“Sadales tīkls” atgādina, ka, konstatējot plūdu apdraudējumu, elektroapgāde vietām var tikt pārtraukta drošības apsvērumu dēļ.

Uzņēmums atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko elektroiekārtām un elektroierīcēm rada ūdens klātbūtne. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, iedzīvotāji aicināti laikus pārtraukt elektrības padevi, atslēdzot elektrības drošības slēdžus vai drošinātājus, tādējādi novēršot apdraudējumu savam īpašumam.

Pamanot applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus – nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz jāziņo operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112, vai “Sadales tīklam” uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi www.sadalestikls.lv pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem (neplānotiem atslēgumiem). Vēl nereģistrētos bojājumus vai pamanītos elektrotīkla defektus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā (sadaļā “Pieteikt bojājumu”) – iedzīvotāju iesaiste palīdz “Sadales tīklam” ātrāk lokalizēt visas bojājumu vietas, tādējādi iespējami ātrā laikā novēršot elektroapgādes traucējumus. Konkrētais rīks pieejams gan datorā, gan viedierīcēs.