23.8 °C, 4.9 m/s, 56.5 %

Pašvaldība

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaAtsūknē plūdu ūdeni no privātajiem īpašumiem
Atsūknē plūdu ūdeni no privātajiem īpašumiem
31/07/2024

Mazinoties ūdens līmenim pilsētas ielās, šobrīd notiek arī ūdens atsūknēšana no privātajiem īpašumiem. Pieteikt savu īpašumu ūdens atsūknēšanai joprojām var operatīvās informācijas centram pa tālruni 8787 vai pašvaldības iestādei “Pilsētsaimniecība” pa tālruni 63084470.

Ūdens atsūknēšanas darbi privātajos īpašumos tiek nodrošināti ar hidrodinamiskajām mašīnām, kas mobili ierodas applūdušajos īpašumos. Ūdens atsūknēšanu privātīpašumiem nodrošina pašvaldība. Šodien no rīta vajadzību atsūknēt ūdeni savā privātajā īpašumā bija pieteikuši 20 privātīpašnieki.

Joprojām arī “Jelgavas ūdens” nodrošina pārplūdušo kanalizācijas sistēmu atsūknēšanu privātīpašumiem. Pieteikt pārplūdušās kanalizācijas sistēmas atsūknēšanu var, zvanot “Jelgavas ūdens” Avārijas dienestam pa tālruni 63021091.

Diennakts laikā ūdens līmenis samazinājies arī divos kritiskākajos pilsētas kvartālos. Par vidēji 10 centimetriem ūdens līmenis mazinājies Jāņa, Mātera, Zirgu, Pētera, Kalpaka, Stacijas, Veidenbauma un Vaļņu ielās. Tur joprojām papildu lietus ūdens sūknētavai strādā arī piesaistītais lieljaudas sūknis.

Arī Mazajā ceļā un Sakņudārza ielā ūdens līmenis ir ievērojami krities. Atbildīgie dienesti prognozē, ka, ja ūdens līmenis turpinās pamazināties šādā tempā, šovakar šīs ielas varētu tikt atvērtas satiksmei.