20.6 °C, 5.1 m/s, 76.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDzīvesziņas un arodu sētā var iznomāt keramikas darbnīcu meistarklašu organizēšanai
Dzīvesziņas un arodu sētā var iznomāt keramikas darbnīcu meistarklašu organizēšanai
09/08/2024

Paplašinot maksas pakalpojumu piedāvājumu, Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) keramikas amata meistariem – gan pieredzējušiem, gan topošiem – piedāvā nomāt keramikas darbnīcas telpas Dzīvesziņas un arodu sētā, lai organizētu meistarklases un radošas pēcpusdienas ikvienam interesentam.

JRTC vairākkārt izsludināja keramikas darbnīcas telpu nomas izsoli, bet visi konkursi līdz šim ir beigušies bez rezultāta. Taču interesi par telpām ir izrādījuši Latvijas Mākslas akadēmijas studenti – topošie keramiķi, kuri labprāt Vecpilsētas ielas 2 keramikas darbnīcā periodiski varētu organizēt meistarklases, radošās darbnīcas, lai pilnveidotu un nostiprinātu savas amata prasmes, kā arī piedāvātu interesentiem – ģimenēm ar bērniem, skolēniem un pieaugušajiem – iespēju darboties ar mālu. Lai atbalstītu šo iniciatīvu, JRTC paplašina savu maksas pakalpojumu klāstu un piedāvā iespēju keramikas telpas nomāt īstermiņā, maksājot vien 8 eiro stundā ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šādu lēmumu jūlija domes sēdē atbalstīja arī deputāti.

Keramikas darbnīcas telpas atrodas senākajā pilsētas koka apbūves daļā – Vecpilsētas ielā 2. Telpu kopējā platība ir 54 kvadrātmetri. Tās aprīkotas ar visām darbam nepieciešamajām komunikācijām – apkuri, elektroapgādi, ūdeni, kanalizāciju, gaisa apmaiņas sistēmu. Palīgtelpā izvietoti metāla plaukti un metāla izlietne ar darba virsmu. Telpās atrodas soli, virsdrēbju pakaramie. Keramikas darbnīca aprīkota ar elektrisko cepli, virpu, diviem darba galdiem, koka plauktiem un koka ķeblīšiem. Interesenti pieteikties telpu nomai aicināti pa tālruni 63005407 vai 27309673, vai rakstot pa e-pastu vecpilseta@jelgava.lv.

Jāpiebilst, ka Dzīvesziņas un arodu sētā, līdzās keramikas darbnīcai, atrodas arī SIA “Austras raksti” audēju darbnīca, kurā interesenti, iepriekš piesakoties, var doties ekskursijā zinošas audējas pavadībā, iepazīstot ēkas vēsturi un iekārtojumu, atklāt audēju darba nianses, redzēt, kā tiek darināts tautastērps un arī pašiem izmēģināt audēja iemaņas īpaši apmeklētājiem paredzētajās stellēs. Tāpat, iepriekš piesakoties, šeit var piedalīties latviskās dzīvesziņas izglītojošās programmās. Pieteikties var pa tālruni 29116210.

Dzīvesziņas un arodu sēta Vecpilsētas ielas kvartālā radīta ar mērķi popularizēt senlatviešu amatu prasmes un atbilstoši latviskajām tradīcijām veicināt sabiedrības iesaisti dažādos pasākumos, kas stiprinātu latviskumu, tautas identitāti un kultūras mantojumu.

Savukārt Jelgavas Vecpilsētas mājā, kas atrodas Vecpilsētas ielas otrā galā – Vecpilsētas ielā 14, interesenti var iznomāt semināru zāli dažādiem pasākumiem, tostarp meistarklasēm. Semināru zāle ir piemērota konferenču, sanāksmju, semināru, kā arī dažādu radošu un saviesīgu pasākumu organizēšanai līdz 30 personām. Telpa ir aprīkota ar mēbelēm un multifunkcionālu ekrānu. Nomas maksa – sākot no 10 eiro stundā ar PVN.