20.2 °C, 2.1 m/s, 93 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaBērnudārzu “Kamolītis” vadīs Inga Vicupa
Bērnudārzu “Kamolītis” vadīs Inga Vicupa
25/07/2024

Šodien domes sēdē amatā apstiprināta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Kamolītis” jaunā vadītāja – no 1. augusta bērnudārzu vadīs līdzšinējā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Ķipari” vadītājas vietniece izglītības jomā Inga Vicupa.

I.Vicupa ieguvusi pirmsskolas un sākumskolas skolotāja kvalifikāciju (profesionālā bakalaura diplomu) Latvijas Universitātē, un izglītības nozarē strādā jau vairāk nekā 12 gadus. Pēdējos četrus gadus I.Vicupa bija vadītājas vietniece  bērnudārzā “Ķipari”, kurā ikdienā mācās kopumā 11 grupas un vairāk nekā 230 izglītojamie, bet līdz šim – Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra pirmsskolas jomas vadītāja un bērnudārza “Ķipari” pirmsskolas skolotāja. 2023. gadā papildu darbojās arī kā mācīšanās konsultants bērnudārzā “Alnītis”, konsultējot pedagogus.

Savā pieteikumā I.Vicupa uzsver, ka vēlas sniegt savu ieguldījumu “Kamolīša” izaugsmē, iestādē attīstot drošu un attīstību veicinošu izglītības vidi. I.Vicupas mērķis ir nodrošināt, ka iestādes izglītojamie ir motivēti mācīties, apgūt jaunas zināšanas un prasmes, sasniedzot savām spējām atbilstošus labākos rezultātus, bet kolektīvs un darbinieki būtu tendēti gan uz personīgo, gan uz iestādes kopīgo izaugsmi, pamanot un nodrošinot katra izglītojamā vajadzības un intereses. Tāpat šobrīd pedagoģe turpina apgūt Erasmus+ projektu rakstīšanas un pārvaldības prasmes, kuras vērtē kā potenciālo resursu iestādes attīstībai. Proti, lai realizējot projektus, ar plašāku redzējumu, starptautisku pieredzi un piemēriem turpinātu attīstīt un īstenot iekļaujošu izglītību. “Mana vīzija un vēlme ir veidot tādu iestādi, par kuru ikviens jūt un var pārliecinoši teikt: tā ir mana īstā vieta – gan bērni, gan vecāki, gan arī ikviens iestādes darbinieks,” atzīst I.Vicupa.

Jāatgādina, ka pašvaldība konkursu uz vakanto iestādes vadītāja amatu izsludināja pēc tam, kad tika saņemts iesniegums no līdzšinējās ilggadējās pirmsskolas izglītības iestādes “Kamolītis” vadītājas Anitas Bērziņas par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Viņas pēdējā darba diena iestādē ir 31. jūlijs.

Jāpiebilst, ka “Kamolītis” ir viena no 12 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm, kurā ikdienā mācās 11 grupas un vairāk nekā 230 izglītojamie.