20.9 °C, 2.1 m/s, 90.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiIzstādē aicina iepazīt sociālo uzņēmējdarbību Latvijā
Izstādē aicina iepazīt sociālo uzņēmējdarbību Latvijā
24/07/2024

Līdz 11. augustam tirdzniecības centra “Pilsētas Pasāža” 2. stāvā, Driksas ielā 4 skatāma foto izstāde “Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā”. Tā iepazīstina ar 10 Latvijas sociālajiem uzņēmumiem un to radītājiem, tostarp Jelgavas sociālo uzņēmumu “Barboleta”. Minētie uzņēmumi ikdienā palīdz risināt sabiedrībā aktuālas problēmas.

Foto izstāde sniedz iespēju ieskatīties to uzņēmēju stāstos, kuri ikdienā nolēmuši savu darbu un gūto peļņu ieguldīt sabiedrības labā, uzlabojot līdzcilvēku ikdienu. No grupu dzīvokļiem, inovatīvām mācīšanās metodēm līdz maizes terapijai un neredzamās pasaules atklāšanai – ar tik dažādiem jautājumiem strādā sociālie uzņēmumi visā Latvijā.

Fotogrāfijas skatītāju aizved ciemos pie katra no uzņēmējiem. Skenējot QR kodu, skatītājam atklājas plašāks stāsts par katru no darītājiem, viņu izveidoto uzņēmumu mērķiem un piedāvājumu, ideju dzimšanu un ceļu līdz to realizācijai. Fotogrāfiju autors ir Mārcis Gaujenietis.

“Desmit stāstos atklājas daudzveidība gan darbības jomās, gan reģionos, gan sociālo uzņēmumu radītajās pārmaiņās visā Latvijā. Nebija viegli izvēlēties stāstu varoņus, jo ir tik daudzi, kurus izcelt. Ik gadu šo izstādi varēsim papildināt, lai turpinātu stāstīt par to, kā radīt pozitīvas pārmaiņas ilgtermiņā. Tie ir iedvesmas stāsti tam, kā nepaiet garām un savu ikdienas darbu padarīt jēgpilnu, risinot sabiedrībai aktuālas problēmas,” izstādes ideju skaidro Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa.

Izstādē iekļautais Jelgavas sociālais uzņēmums “Barboleta” piedāvā līdzsvara platformu mācību un darba produktivitātei. Tā ir inovatīva, zinātnē balstīta metode uzmanības fokusēšanai, motivēšanai, informācijas iegaumēšanai un enerģijas veicināšanai gan darbā, gan mācību procesā.

Izstādi veidojusi Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija kopā ar Luminor banku un Attīstības finanšu institūciju ALTUM. Vasarā izstāde ceļo pa Latvijas pilsētām un novadiem.

Izstāde aplūkojama arī digitālā versijā Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas tīmekļvietnē.

Sociālās uzņēmējdarbības galvenais mērķis ir risināt kādu sociālu, sabiedrībai būtisku izaicinājumu, nevis radīt maksimālu peļņu uzņēmuma īpašniekam. Sociālā uzņēmuma pamatdarbība ir vērsta uz sabiedriskā labuma radīšanu jeb sabiedrībai nozīmīgu problēmu risināšanu ar biznesa metodēm.