21.4 °C, 2.5 m/s, 81.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavu apmeklē delegācija no Ivanofrankivskas
Jelgavu apmeklē delegācija no Ivanofrankivskas
23/07/2024

Lai rastu jaunas sadarbības iespējas uzņēmējdarbībā starp Jelgavu un mūsu sadraudzības pilsētu Ivanofrankivsku Ukrainā, šonedēļ pieredzes apmaiņas vizītē Jelgavā ieradušies Ivanofrankivskas domes un mazu un vidēju uzņēmumu pārstāvji.

Ukraiņu delegācija Jelgavā uzturēsies piecas dienas. Šodien aizvadīta tikšanās Jelgavas domē, iepazīstinot viesus ar mūsu pilsētu un ukraiņu delegācija apmeklēja Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centru.

Turpmāko dienu laikā delegācija apmeklēs arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecību Jelgavā, izzinās uzņēmējdarbības un pētniecības jomas sadarbības iespējas Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Pārtikas tehnoloģiju fakultātē un Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļā. Lai veidotu ciešāku sadarbību starp Jelgavas un Ivanofrankivskas pilsētu uzņēmējiem, delegācijai paredzētas arī tikšanās ar Jelgavas amata meistariem un uzņēmējiem un uzņēmumu apmeklējums. Šodien viesus uzņēma modes nama “Tēma” saimniece dizainere Daiga Latkovska, bet turpmākās dienas paredzēts iepazīt amatnieku darbnīcu un tautastērpu darinātavu SIA “Austras raksti”, viesoties pie siera meistares un mājražotājas Agitas Blūmas un apmeklēt uzņēmumu SIA “Kecom Risina”, kas veic uzņēmumu iekšējo IT sistēmu izstrādi, ieviešana un uzturēšanu.

Delegācijas vizīte ir viena no Ukrainas Pilsētu asociācijas īstenotā projekta “Atbalsts partnerību stiprināšanai starp Ukrainas un ES pašvaldībām, fokusējoties uz uzņēmējdarbības iespējām” EU4business iniciatīvas “Asociācijas līguma izmantošana un īstenošana starp Eiropas Savienība un Ukraina tirdzniecības jomā” un EU4Business iniciatīvas „Mazo un vidējo uzņēmumu atveseļošanās, konkurētspēja un internacionalizācija” aktivitātēm, organizējot mācību braucienu ciklu Ukrainas pašvaldību un uzņēmēju pārstāvjiem uz partnerpašvaldībām četrās ES valstīs.

Jāatgādina, ka sadraudzības līgums starp Jelgavu un Ivanofrankivsku tika noslēgts 2007. gadā. Līdz šim galvenokārt sadarbība notikusi izglītības un kultūras jomā.