27.1 °C, 4.1 m/s, 57.1 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavniekam Baltijas motošosejas čempionāta posmā 2. vieta
Jelgavniekam Baltijas motošosejas čempionāta posmā 2. vieta
23/07/2024

Svētdien, 21. jūlijā, Igaunijas “Porsche ring” trasē notika Baltijas un Latvijas čempionāta motošosejā 3. posms, kurā jelgavnieks Ivo Vinniņš izcīnīja 2. vietu.

I.Vinniņš startēja “Superbike” klasē un bija tajā vienīgais Latvijas pārstāvis. “Kvalifikācijā izcīnīju pirmo starta pozīciju, bet diemžēl startā atkritu gandrīz līdz pašām beigām, tādējādi padarot braucienu aizraujošu visiem skatītājiem. Līdz finišam man izdevās pakāpties līdz otrajai vietai – pietrūka pavisam nedaudz, vien divu sekundes desmitdaļu, lai apsteigtu līderi igauni Maitu Vestelu. Jāsaka, ka šoreiz jau jutu, ka esmu labāk sadraudzējies ar savu jauno motociklu. Ātrums atrasts, pat pārsteidzu pats sevi ar ātrumu trasē, bet pagaidām vājā vieta ir sacensību starts – būs cītīgāk pie tā jāpiestrādā, jo,” stāsta I.Vinniņš.

Jāatgādina, ka Baltijas čempionātam šosezon paredzēti pieci posmi. Pirmais posms Igaunijā tika atcelts sakarā ar negadījumu trasē, kurā bojā gāja latviešu motosportists. Otrajā posmā Biķernieku trasē Rīgā I.Vinniņš izcīnīja 3. vietu. Nākamie posmi – 3. un 4. augustā “Nemuno žiedas” trasē Lietuvā un 9. un 10. augustā “Porsche Ring” trasē Igaunijā.