23.6 °C, 1.9 m/s, 85.4 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaSatiksmes ierobežojumi Nakts pusmaratona laikā
Satiksmes ierobežojumi Nakts pusmaratona laikā
22/07/2024

Jau sestdien, 27. jūlijā, notiks šā gada lielākais tautas sporta pasākums mūsu pilsētā – Jelgavas Nakts pusmaratons, kas pulcēs vairākus tūkstošus skrējēju. Pusmaratona laikā jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem pilsētā. Sacensību trases maršrutā būs aizliegts apstāties un stāvēt jau no piektdienas, 26. jūlija, pulksten 12, bet sestdien, 27. jūlijā, satiksme uz laiku vakara stundās tiks slēgta pilnībā, nodrošinot vien operatīvā transporta kustību. Līdz piektdienas pulksten 12 trases maršruta ielās tiks uzstādītas pagaidu ceļa zīmes par apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu, bet piektdien pilsētā sāks izvietot žogu trases norobežošanai.

Satiksme tiks SLĒGTA

·         27. jūlijā no pulksten 7 līdz 3 Pasta salā un stāvlaukumos Pilssalas ielā.

·         27. jūlijā no pulksten 15 līdz 3 Jāņa Čakstes bulvāra posmā no Lielās ielas līdz Elektrības ielai.

·         27. jūlijā no pulksten 17.30 līdz 1 Pilssalas ielā.

·         27. jūlijā no pulksten 19.15 līdz 1 sacensību trasē.

Jāuzsver, ka sacensību trases maršrutā apstāties un stāvēt aizliegts no 26. jūlija pulksten 12 līdz 28. jūlija pulksten 1.

Autostāvlaukumi dalībniekiem un apmeklētājiem

·         Stāvlaukums Peldu ielā 2 un 2a.

·         Pļava pretī Jelgavas pilij (Vecajā ceļā 1A).

·         Stāvlaukums Sporta ielā 2c.

Aicinām ikvienu jau laikus iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu. Daudzviet arī ielu krustojumos un iebrauktuvēs uz māju pagalmiem, kas ietveri trases maršrutā, būs uzstādīts žogs un izbraukšana vai iebraukšana būs liegta. Autovadītāji aicināti nepieciešamības gadījumā jau laikus pārvietot savu transportlīdzekli no slēgtās teritorijas. Lūgums jelgavniekiem būt saprotošiem un ar izpratni izturēties pret īslaicīgajiem satiksmes ierobežojumiem.

Braucējiem tiek ieteikts izmantot navigācijas lietotni “Waze”, kur būs iekļautas visas satiksmes izmaiņas pilsētā pusmaratona laikā.

Plašāka informācija par Jelgavas Nakts pusmaratonu ir pieejama ŠEIT.