19 °C, 3.5 m/s, 72.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaŪdenstūrisma un sporta bāze nodota ekspluatācijā
Ūdenstūrisma un sporta bāze nodota ekspluatācijā
19/07/2024

Latvijā modernākā ūdenstūrisma un sporta bāze, kuras būvniecība Pilssalā sākās pagājušajā gadā, šodien ir nodota ekspluatācijā, un jau septembrī tajā sāks trenēties pilsētas sportisti un varēs rīkot sacensības. 

Jaunās sporta bāzes 1. stāvā izvietoti laivu elingi, paredzot iespēju tur novietot aptuveni simts laivas sporta skolas vajadzībām, kā arī tūrisma informācijas punkts. Tāpat ēkā ir konferenču zāle, trenažieru zāle, administrācijas telpas. Būve projektēta, respektējot Lielupes tuvumu, – 2. stāvā ir terase, no kuras var vērot dabas liegumu, upi un sacensības uz tās. Savukārt ēkas būvniecībā galvenokārt izmantots koks – kā dabīgs materiāls, kas organiski papildina Pilssalas infrastruktūru.

Ēkas būvniecība ir daļa no apjomīgā projekta Pilssalas ielas apkārtējās teritorijas labiekārtošanai. Paralēli tam izbūvēts tilts pār kanālu un rekonstruēta Pilssalas iela no tilta pār Lielupi līdz Pilssalas ielai 5, kas šomēnes tiks nodota ekspluatācijā. Tāpat projektā tiek nostiprināta Lielupes krastmala 67 metru garumā. Vēl teritorijā izveidots fizisko aktivitāšu laukums, izbūvēts autostāvlaukums un labiekārtota tam piegulošā teritorija, tostarp izveidota tūristiem un arī savvaļas zirgiem nepieciešamā infrastruktūra dabas lieguma neitrālajā zonā. Jāpiebilst, ka pēc projekta realizācijas ir mainīts piekļuves maršruts skatu tornim un savvaļas zirgiem Pilssalā – apmeklētāji aicināti sekot norādēm.

Darbi īstenoti, realizējot divus projektus – ERAF līdzfinansēto projektu “Pilssalas ielas degradētās teritorijas sakārtošana” un valsts investīciju projektu “Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas infrastruktūras attīstība”. Abu vērienīgo projektu kopējās izmaksas ir 14 411 379,35 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums, valsts budžeta dotācija, kā arī Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums. Darbus veica piegādātāju apvienība “ABBA”, kuras sastāvā ietilpst SIA “Abora”, SIA “Argus” un SIA “Baltijas Būve”.