22.5 °C, 3.8 m/s, 56.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaStrādāt uz Parīzes olimpiskajām spēlēm devies arī likumsargs no Jelgavas
Strādāt uz Parīzes olimpiskajām spēlēm devies arī likumsargs no Jelgavas
19/07/2024

Pēc Francijas Policijas tiesiskās palīdzības lūguma, uz Parīzes olimpiskajām spēlēm jau devušās četras Valsts policijas (VP) amatpersonas, tostarp Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas galvenais inspektors Aigars Kalniņš. Latvijas VP amatpersonas patrulēs starpvalstu vilcienos, ar kuriem uz Franciju ieradīsies sportisti un līdzjutēji.

Šobrīd, raugoties uz dažādiem drošības izaicinājumiem Eiropā, Olimpisko spēļu drošības jautājumi nav tikai vienas valsts rūpe. Kopā Francija palīdzīgu roku prasījusi 46 valstīm, lai kopā uz Parīzi atsūtītu 2185 likumsargus. VP norāda, ka šobrīd Parīzē atrodas jau četri Latvijas likumsargi, bet drīzumā uz Franciju dosies vēl trīs.

Valsts policijā tika organizēts konkurss, uz kuru pieteicās 15 amatpersonas no dažādiem Latvijas reģioniem. Atlases procesā tika izraudzīti septiņi kandidāti, kuru amata pienākumi ikdienā saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu. Viņu vidū arī Izmeklēšanas nodaļas, kas atrodas Jelgavā, galvenais inspektors A.Kalniņš, kuram ir vairāk nekā 20 gadu pieredze policijas darbā.

Policijas amatpersonām Francijā dienesta pienākumus nepieciešams veikt formas tērpā, līdzi ņemot tai izsniegtos speclīdzekļus un piestiprināto dienesta šaujamieroci. Savukārt Francijas puse apņemas segt izdevumus, kuri saistīti ar transporta izdevumiem nokļūšanai uz un no pienākumu izpildes vietas, izdevumus, kuri saistīti ar naktsmītnes nodrošināšanu un ēdināšanu. Mūsu policistiem uzticētie pienākumi Francijā jāpilda līdz 9. septembrim.

Valsts policijā norāda, ka mūsu likumsargus sagaida ļoti atbildīgs un izaicinošs darbs kopā ar policistiem no Francijas. Pasākums pulcēs pasaules labākos sportistus un viņu kaislīgos līdzjutējus, tai skaitā arī līdzjutējus no Latvijas.