25.8 °C, 4.7 m/s, 45.2 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaArī divus, trīs un sešus gadus veciem bērniem piedāvās iespēju privātajos bērnudārzos mācīties bez vecāku līdzmaksājuma
Arī divus, trīs un sešus gadus veciem bērniem piedāvās iespēju privātajos bērnudārzos mācīties bez vecāku līdzmaksājuma
19/07/2024

Jelgavas pašvaldība ir izsludinājusi iepirkumu, kurā pilsētas privātās izglītības iestādes var pieteikties projektam, lai no septembra kopumā 155 bērni, kuri dzimuši 2018., 2021. un 2022. gadā, varētu apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātajos bērnudārzos bez vecāku līdzfinansējuma. Tiklīdz noslēgsies iepirkums, vecākus aicinās reģistrēt savus bērnus privātajos bērnudārzos, kas būs pieteikušies projektam. Aktuālajai informācijai vecāki aicināti sekot līdzi tīmekļvietnē www.jelgava.lv.

Jau rakstījām, ka, īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu “Atbalsts privātā pirmsskolas izglītības pakalpojuma iegādei”, Jelgavas pašvaldībā deklarētajiem bērniem, kuri dzimuši 2019. un 2020. gadā un reģistrēti rindā uz pašvaldības bērnudārzu, no 1. septembra dota iespēja apgūt pirmsskolas izglītības programmu bez vecāku līdzfinansējuma divos privātajos bērnudārzos – “Ābelītē” un “Pīlādzītī”.

Šo iespēju līdz šim izmantojuši 131 bērna vecāki – 60 bērni pieteikti “Ābelītē” un 71 – “Pīlādzītī”. Taču pašvaldība projektā bija paredzējusi, ka šo iespēju varētu izmantot daudz vairāk pilsētas ģimeņu, kuru bērni šobrīd gaida rindā uz pašvaldības bērnudārzu.

Lai atbalstītu pēc iespējas vairāk Jelgavas ģimeņu, kuru bērni mācās privātajos bērnudārzos, pašvaldība ir panākusi iespēju paplašināt projektā iekļauto bērnu vecumu. Tāpēc šobrīd ir izsludināts iepirkums, lai no septembra 155 bērni, kuri dzimuši 2018., 2021. un 2022. gadā, arī varētu apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātajos bērnudārzos bez vecāku līdzfinansējuma. Kuras privātās izglītības iestādes pieteiksies projektam un piedāvās vietas šī vecuma bērniem bez vecāku līdzmaksājuma, būs zināms pēc iepirkuma noslēguma.

Tiklīdz tas noslēgsies, pašvaldība aicinās vecākus pēc iespējas ātrāk reģistrēt savus bērnus kādā no pieteiktajiem bērnudārziem, lai jau no septembra ģimenes būtu atbrīvotas no līdzmaksājuma privātajā bērnudārzā. Tāpat kā bērnam apmeklējot pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, arī šajā gadījumā vecākiem būs jāsedz tikai izdevumi par ēdināšanu.