26.1 °C, 5.1 m/s, 48.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaBauskas ielā gar Meža kapsētu izveidota pirmā rekomendējošā josla Jelgavā
Bauskas ielā gar Meža kapsētu izveidota pirmā rekomendējošā josla Jelgavā
18/07/2024

Atjaunojot ceļa segumu Bauskas ielā gar Meža kapsētu, pirmo reizi Jelgavā ir izveidota rekomendējošā josla, kas paredzēta velosipēdu un elektroskrejriteņu braukšanai, bet pa kuru atļauts braukt arī citiem transportlīdzekļiem. Uz rekomendējošās joslas ar brauktuves apzīmējumiem autovadītājiem tiek atgādināts par velosipēdistu un elektroskrejriteņu vadītāju līdzdalību ceļu satiksmē, informē “Pilsētsaimniecība”.

Atšķirībā no tradicionālajām velojoslām, kas paredzētas tikai velosipēdistiem un elektroskrejriteņiem, pa rekomendējošajām joslām, kas izvietotas uz autoceļa brauktuves, drīkst braukt arī automašīnas un citi transportlīdzekļi. Tomēr tiem ir jārēķinās, ka satiksmes plūsmā ir arī velosipēdisti un elektroskrejriteņu vadītāji. Šī pieeja ceļu satiksmē palīdz veicināt drošību un savstarpējo cieņu starp dažādiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Jaunā josla ir apzīmēta ar horizontālo ceļa apzīmējumu Nr. 956.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, velosipēdu un elektroskrejriteņu vadītājiem ir jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja šādu joslu nav, velosipēdu un elektroskrejriteņu vadītājiem ir atļauts braukt pa brauktuves daļu, kas apzīmēta ar 956. ceļa apzīmējumu. 956. ceļa apzīmējums norāda uz brauktuves daļu, kas paredzēta velosipēdu un elektroskrejriteņu braukšanai, bet arī citiem transportlīdzekļiem ir atļauts braukt pa šo joslu.

Jelgavā šāda josla izveidota pirmo reizi, taču plānots, ka pie jaunizveidotiem objektiem šādas joslas tiks veidotas arvien biežāk. Tas veicinās videi draudzīga transporta izmantošanu pilsētvidē, radot drošāku un ērtāku infrastruktūru velosipēdistiem un elektroskrejriteņu vadītājiem, tādējādi samazinot transporta radīto ietekmi uz vidi.