23.2 °C, 2.8 m/s, 60.1 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneBērni un jaunieši ar autismu aicināti piedalīties tehnoloģiju un radošās darbnīcās
Bērni un jaunieši ar autismu aicināti piedalīties tehnoloģiju un radošās darbnīcās
17/07/2024

Latvijas Autisma apvienība sestdien, 20. jūlijā no pulksten 11 līdz 16 Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā organizēs divas aizraujošas un radošas darbnīcas, kurās bērni un jaunieši ar autismu, varēs attīstīt savas radošās prasmes un apgūt programmēšanas pamatus. Dalība darbnīcās ir bez maksas un tajās kopā ar bērniem aicināti piedalīties arī vecāki, brāļi un māsas.

“Tehnoloģiju darbnīcā”, izmantojot konstruktoru Lego Spike Prime, bērniem un jauniešiem būs iespējams atbilstoši vecumam veidot dažādas figūras un ar darbnīcas vadītāja atbalstu, pieslēgt tās pie datora, programmējot figūru kustību, piemēram, taisni, pa labi vai pa kreisi. Šādi ar Lego konstruktora palīdzību tiks apgūti gan robotikas, gan programmēšanas pamati. Visi uzdevumi šajā darbnīcā veidoti maksimāli vienkārši, pielāgojot katra bērna spējām.

Savukārt “Radošajā darbnīcā” bērni un jaunieši būs aicināti attīstīt savas radošās prasmes un izbaudīt laiku brīvā dabā, strādājot ar mālu, spēlējot lielās grīdas spēles skolas pagalmā, zīmējot uz asfalta un pūšot ziepju burbuļus.

Lai pasākuma organizatori varētu labāk plānot laiku un darbnīcu noslodzi, interesentiem līdz pasākuma sākumam ir nepieciešams elektroniski aizpildīt pieteikšanās anketas. Tā kā ģimenes var apmeklēt abas darbnīcas, pasākuma rīkotāji lūdz aizpildīt abas anketas.

Pieteikšanās anketa “Tehnoloģiju darbnīcai” pieejama šeit.

Pieteikšanās anketa “Radošajai darbnīcai” pieejama šeit.

Radošās darbnīcas bērniem organizē Latvijas Autisma apvienība sadarbībā ar Labklājības ministriju, īstenojot psihosociālās rehabilitācijas pakalpojumu “Atbalstīt ceļā” bērniem ar autiskā spektra traucējumiem un viņu ģimenēm. Radošās darbnīcas šogad jau ir notikušas Liepājā, Balvos, Kuldīgā, Tukumā un Rīgā.