23.2 °C, 2.8 m/s, 60.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā uz divām nedēļām ieradušies vēl 29 bērni un jaunieši no Ivanofrankivskas
Jelgavā uz divām nedēļām ieradušies vēl 29 bērni un jaunieši no Ivanofrankivskas
16/07/2024

Šodien uz tikšanos ar pilsētas vadību Jelgavas domē bija ieradušies nometnes “Jelgava – Mītava” dalībnieki – 29 bērni un jaunieši, kā arī pieci pavadošie pedagogi no sadraudzības pilsētas Ivanofrankivskas Ukrainā.

Šonedēļ Jelgavas pamatskolā “Valdeka”-attīstības centrs nometnē piedalās otrā bērnu un jauniešu grupa no mūsu sadraudzības pilsētas – Ukrainas karā kritušo aizstāvju bērni bāreņi, Ukrainas karavīru ģimeņu bērni un jaunieši. Arī šī grupa Jelgavā uzturēsies divas nedēļas. Šī nometne ir kā iespēja bērniem kaut uz mirkli aizmirst pārdzīvoto un gūt pozitīvas emocijas.

Bērniem un jauniešiem no Ivanofrankivskas sagatavota divu nedēļu programma, kurā mūsu draugi varēs iepazīt gan Jelgavu, apmeklējot mūsu pilsētas tūrisma objektus, gan arī Latviju, viesojoties Tērvetes dabas parkā un citur. Nometnes dalībniekiem būs arī lieliska iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs – dekupāžas, gleznošanas, sveču liešanas un citās.

Nometnes mūsu pilsētā notiek, pateicoties uzņēmēju atbalstam. Pašvaldības aicinājumam iesaistīties nometnes nodrošināšanā atsaucās uzņēmumi SIA “Evopipes”,  SIA “Gren Jelgava”,  “VAKS kooperatīvā sabiedrība”,  SIA “AKG Thermotechnik Lettland”,  SIA “Zn Metals”, SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””, SIA “RIMI Latvia”, SIA „Lidl Latvija“.