23.8 °C, 1.1 m/s, 51.6 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaIvanofrankivskas bērni un jaunieši pateicas uzņēmējiem un Jelgavas pašvaldībai
Ivanofrankivskas bērni un jaunieši pateicas uzņēmējiem un Jelgavas pašvaldībai
12/07/2024

Noslēgumam tuvojas Jelgavas sadraudzības pilsētas Ukrainā Ivanofrankivskas bērnu un jauniešu nometne “Jelgava – Mītava”. To rīko pašvaldība ar uzņēmēju atbalstu, un šodien ar priekšnesumiem Jelgavas pamatskolā “Valdeka”-attīstības centrā nometnes dalībnieki pateicās uzņēmējiem un Jelgavas pašvaldībai par iespēju baudīt divas bezrūpīgas un mierpilnas nedēļas. Jau pirmdien Jelgavā ieradīsies nākamā bērnu un jauniešu grupa no Ivanofrankivskas.

14. jūlijā noslēgsies pirmā no divām nometnēm, kurā divas nedēļas Jelgavā uzturas 29 bērni un jaunieši, kā arī pieci pavadošie pedagogi. Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra direktore Dace Ekša, uzņemoties nometnes vadītājas pienākumus, sagatavoja divu nedēļu programmu, kurā bērni, jaunieši un pavadošie pedagogi iepazina gan Jelgavu, apmeklējot mūsu pilsētas tūrisma objektus un dodoties izbraucienā pa Lielupi un Driksu ar kuģīti “Moana”, gan arī Latviju, viesojoties Tērvetes dabas parkā un citur. Nometnes dalībniekiem bija arī lieliska iespēja piedalīties meistarklasēs – dekupāžas, gleznošanas, sveču liešanas, kā arī maizes cepšanas meistarklasē maizes ceptuvē “Lāči”.

Nometne mūsu pilsētā notiek, pateicoties uzņēmēju atbalstam. Pašvaldības aicinājumam iesaistīties nometnes nodrošināšanā atsaucās uzņēmumi SIA “Evopipes”, SIA “Gren Jelgava”, “VAKS kooperatīvā sabiedrība”, SIA “AKG Thermotechnik Lettland”, SIA “Zn Metals”, SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””, SIA “RIMI Latvia”, SIA “Lidl Latvija“.

Lai pateiktos uzņēmējiem un Jelgavas pašvaldībai par iespēju kaut uz mirkli atpūsties un gūt pozitīvas emocijas, šodien Ukrainas bērni un jaunieši skolā bija sarūpējuši koncertu.

Jau 15. jūlijā Jelgavā ieradīsies otrā nometnes dalībnieku grupa – 30 bērni un jaunieši un pieci pavadošie pedagogi, kas tāpat kā pirmā grupa Jelgavā pavadīs divas nedēļas, iepazīsies ar pilsētu un piedalīsies dažādās aktivitātēs. Tādējādi kopumā šovasar pilsētā būs uzņemti 59 bērni un jaunieši un 10 pedagogi no mūsu sadraudzības pilsētas Ivanofrankivskas.

Jelgavas pašvaldība pateicas visiem uzņēmumiem, kuri atsaucās aicinājumam un rada iespēju atbalstīt nometnes norisi Jelgavā, Ukrainas bērniem un jauniešiem pēc mācību gada, kas pagājis kara apstākļos, vasaras brīvlaikā nodrošinot iespēju atpūsties, gūt pozitīvas emocijas un jaunus draugus.