18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaPiedāvā bezmaksas digitālo prasmju apmācības veselības aprūpes speciālistiem 
Piedāvā bezmaksas digitālo prasmju apmācības veselības aprūpes speciālistiem 
11/07/2024

Lai veicinātu digitālo prasmju attīstību veselības aprūpes nozarē, biedrība “Riga TechGirls” sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) jau otro reizi piedāvā bezmaksas apmācības tehnoloģiju apguvei “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” veselības aprūpes speciālistiem un katram, kurš nākotnē vēlas strādāt šajā nozarē. Apmācību programmai iespējams pieteikties līdz 10. septembrim. Tā būs iespēja trīs mēnešu laikā 24 tiešsaistes teorētiskajās un četrās praktiskajās nodarbībās uzlabot zināšanas par dažādu rīku un tehnoloģiju lietošanu veselības aprūpē un iegūt noderīgas prasmes ikdienas lietošanai.

Apmācības būs īpaši veltītas veselības aprūpes speciālistam, katram, kurš nākotnē vēlas strādāt veselības aprūpē, veselības tehnoloģiju jaunuzņēmumu pārstāvjiem un citiem interesentiem neatkarīgi no dzimuma, vecuma vai profesijas. Pērn programmai pieteicās 1722 speciālisti no Latvijas un citām valstīm, pārstāvot kopumā 67 veselības aprūpes profesijas, un 887 absolventi ieguva vairāk nekā 50 tālākizglītības punktu.

“Realizējot programmu pagājušajā gadā, pārliecinājāmies, ka veselības aprūpes nozares pārstāvji vēlas un ir gatavi ne tikai paplašināt savu zināšanu loku, bet arī apgūt jau konkrētus digitālos rīkus un prasmes. Tāpēc esam ļoti pateicīgi RSU aicinājumam šogad sadarboties un Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta veselības aprūpes zināšanu un inovāciju kopienas (EIT Health) sniegtajam finansiālajam atbalstam, lai arī šajā gadā veselības aprūpes nozares pārstāvjiem varētu nodrošināt digitālo prasmju apmācības bez maksas. Turklāt šī programma veidota tā, lai piedalīties būtu vērtīgi kā jauniem dalībniekiem, tā arī tiem, kuri jau pagājušajā gadā programmu veiksmīgi apguva,” stāsta “Riga TechGirls” projektu direktors un valdes loceklis, projekta “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” vadītājs Pauls Siliņš.

Interesentiem būs iespēja apgūt piecus tematiskos moduļus: pacienta pieredze un komunikācija, dati un datu drošība, digitālie rīki veselības aprūpē, inovācijas veselības aprūpē un veselības aprūpe inovatoriem.

Programma sastāvēs no 24 teorētiskām un četrās praktiskām nodarbībām, kuru laikā būs iespēja uzlabot ikdienā pielietojamas digitālās prasmes un izpratni par tādām tēmām kā dizaina domāšana un pakalpojumu dizains, uz lietotāju vērsta tīmekļvietņu izstrāde, personīgo datu drošība, elektroniskā dokumentācija un datu standarti, datu analītika un apstrāde, informācijas pārvaldība mākonī un datu uzglabāšana un citām.

Apmācības norisināsies no 10. septembra līdz 28. novembrim tiešsaistē “YouTube” un programmas “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” mājaslapā www.cilvecigipartehnologijam.lv. Savukārt četras praktiskās nodarbības būs vērstas uz kādu specifisku rīku vai tēmu, un mentoru pavadībā būs iespēja veikt arī praktiskus uzdevumus.

Katra moduļa noslēgumā paredzēta zināšanu pārbaude – pavisam pieci testi. Lai iegūtu apliecību par konkrētā moduļa pabeigšanu, nepieciešams apmeklēt tā nodarbības un izpildīt testu, sniedzot vismaz 70% pareizu atbilžu. Programmas nobeigumā dalībnieki, kuri būs apmeklējuši visas nodarbības un sekmīgi nokārtojuši katra moduļa testu, saņems apliecību par visas programmas apgūšanu.

Viss, kas nepieciešams dalībniekiem, ir interneta pieslēgums un dators vai telefons, caur kuru iespējams piekļūt platformai “YouTube” un programmas mājaslapai, lai izpildītu testus.

Uzzināt vairāk par programmu un tās norisi un līdz 10. septembrim pieteikties mācībām var www.cilvecigipartehnologijam.lv, bet ar papildu jautājumiem vērsties pie programmas komandas, rakstot e-pastu arstiem@rigatechgirls.com.

“Cilvēcīgi par tehnoloģijām” notiek jau trešo gadu: pirmajā gadās tās mērķauditorija bija skolotāji un radošo industriju pārstāvji, bet pērn – veselības aprūpes speciālisti. Kopumā programmās piedalījušies vairāk nekā 6000 dalībnieku no Latvijas un visas pasaules vecuma amplitūdā no 15 līdz 90 gadiem.