21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiSveic Jelgavas pilsētas sakoptāko objektu saimniekus
Sveic Jelgavas pilsētas sakoptāko objektu saimniekus
10/07/2024

Trešdienas vakarā Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā sveikti konkursa “Sakoptākais pilsētvides objekts 2024” uzvarētāji un laureāti. Paldies par ieguldīto darbu, padarot skaistāku vidi sev apkārt un reizē sniedzot ieguldījumu kopējās pilsētvides sakopšanā, teikts 29 objektu saimniekiem. Tie ir cilvēki, pateicoties kuriem pilsētu rotā ziedoši balkoni, krāšņi privātmāju dārzi un sakopti daudzīvokļu māju pagalmi.

Konkursa uzvarētāji un laureāti atzīst, ka apkārtējo vidi daiļo galvenokārt savam priekam – ir tie, kuriem svarīgs rezultāts, katru dienu redzot ziedošās puķes un formīgos skujeņus. Savukārt ir tie, kuriem balkona vai dārza kopšana ir labākā atpūta un brīvā laika pavadīšana – būt svaigā gaisā, kustībā, darboties ar augiem. Abos gadījumos pilsētnieki neslēpj: ir patīkami, kad tavu darbu novērtē arī apkārtējie – uzslavē, izsaka komplimentu un dažkārt, iedvesmoti no redzētā, ievieš skaistumu arī savā balkonā, dārzā vai pagalmā.

Vērtējot pieteiktos objektus, komisija ņēma vērā, kā tas iekļaujas pilsētvidē, objekta labiekārtojumu, tostarp ierīkoto apstādījumu, celiņu, laukumu, ūdens krātuvju, mazo arhitektūras formu un kompozīciju izvēles pamatotību, žoga pārskatāmību no ielas un galvenajiem cilvēku kustības virzieniem, kā arī objekta uzturēšanas stāvokli.

Sakoptāko objektu saimnieki balvā saņēma Pateicības rakstu, dāvanu karti un suvenīrus ar Jelgavas simboliku. Godalgotajiem privātmāju saimniekiem un daudzdzīvokļu namu pārstāvjiem tradicionāli pasniegts arī Jelgavas karogs. Balvas pasniedza Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, sakot paldies par ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā un konkursa komisijas priekšsēdētājs Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods.

Plašāk par sakoptākajiem pilsētvides objektiem un to saimniekiem lasiet 23. jūlija pašvaldības informatīvajā izdevumā “Jelgavas Vēstnesis”.

Konkursa uzvarētājiem un laureātiem, kuri nevarēja ierasties uz pasākumu, lūgums sazināties pa tālruni 63005558, lai vienotos par balvas saņemšanu.

Konkursā “Sakoptākais pilsētvides objekts 2024” apbalvotie objekti

Nominācijā “Sakoptākais daudzdzīvokļu māju pagalms”

Uzvarētāji: Meiju ceļš 48, Māras iela 3.

Laureāts: Kronvalda iela 5.

Nominācijā “Zaļākais loga, lodžijas vai balkona noformējums”

Uzvarētāji: Asteru iela 6–7, Garozas iela 24–13, Māras iela 3–12, Lāčplēša iela 23 –13, Sudraba Edžus iela 7–33, Palīdzības iela 1–79.

Laureāti: Garozas iela 24–15, Garozas iela 24–18, Kalnciema ceļš 105–1, Māras

iela 6–31, Puķu iela 3–52.

Nominācijā “Sakoptākā privātmājas teritorija”

Uzvarētāji: 4. līnija 76, 4. līnija 30A, Brūkleņu iela 2, Liepājas iela 20, Tērvetes iela 156.

Laureāti: Birzes iela 20, Bebru ceļš 22, Brigaderes iela 11, Brigaderes iela 13A,

Brigaderes iela 23, Riekstu ceļš 2B, Riekstu ceļš 3, Riekstu ceļš 3H, Riekstu ceļš M,

Konkursa komisijas speciālbalva: Būriņu ceļš 8A “Saules māja” par publiski pieejamu dārzu ar dabas un etnogrāfijas motīviem.

Jāpiebilst, ka otro reizi konkursā speciālbalvu sakoptāko objektu saimniekiem sarūpēja SIA “Lidl Latvija”. Uzņēmuma dāvanas pasniegtas Lāčplēša ielas 23-13, Sudrabu Edžus ielas 7-33, Tērvetes ielas 156, Birzes ielas 20 un Ķeguma ielas 28 saimniekiem.

Paldies visiem par ieguldīto darbu!