21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta9. jūlijā ieviesīs izmaiņas satiksmes organizācijā Akadēmijas un Lielās ielas krustojumā –nogriezties pa labi uz Lielo ielu varēs no divām joslām
9. jūlijā ieviesīs izmaiņas satiksmes organizācijā Akadēmijas un Lielās ielas krustojumā –nogriezties pa labi uz Lielo ielu varēs no divām joslām
09/07/2024

Lai uzlabotu transportlīdzekļu caurplūdi un gājēju drošību, otrdien, 9. jūlijā, tiks ieviestas izmaiņas satiksmes organizācijā Akadēmijas ielas un Lielās ielas krustojumā – turpmāk, izbraucot no Akadēmijas ielas uz Lielo ielu, labo pagriezienu varēs veikt no vidējās un labās braukšanas joslas, bet nogriezties pa kreisi un braukt taisni virzienā uz Uzvaras ielu varēs no kreisās joslas. Otrdien krustojumā uzstādīs jaunas ceļa zīmes un ieklās horizontālo marķējumu, norāda pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība”. 

Lai ieviestu šādu satiksmes organizāciju, veiktas izmaiņas luksoforu signālplānā, un otrdien – tiks mainīts ceļu horizontālais apzīmējums, kas norāda par atļautajiem braukšanas virzieniem, un ceļa zīme Nr.513 “Braukšanas virzieni joslās”. Papildus satiksmes drošībai tuvāk Driksas ielai tiks pārvietota ceļa zīme Nr.326 “Apstāties aizliegts”, kuras darbības zona ir pa Akadēmijas ielu. Līdz ar to otrdien krustojumā, lai veiktu satiksmes organizācijas izmaiņas, var būt īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

Lai satiksmes organizācijas izmaiņām pievērstu transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, tiks uzstādītas arī dzeltenās informatīvās zīmes. Plānots, ka tās tur būs aptuveni divas nedēļas, nepieciešamības gadījumā – ilgāk.

Satiksmes organizācijas izmaiņas tiek ieviestas, pamatojoties uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības Satiksmes kustības drošības komisijas 2024. gada 12. jūnija sēdes lēmumu.

Transportlīdzekļu vadītājiem lūgums būt vērīgiem un ņemt vērā satiksmes organizācijas izmaiņas.