21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaTirgotājus aicina pieteikt dalību Piena, maizes un medus svētkos
Tirgotājus aicina pieteikt dalību Piena, maizes un medus svētkos
08/07/2024

31. augustā Jelgavā jau 24. reizi notiks Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki. Hercoga Jēkaba laukumā vienkopus varēs satikt maizes cepējus, biškopjus un piena produktu ražotājus no visas Latvijas, bet skvērā aiz kultūras nama notiks 22. Latvijas novadu Siera diena. Tirgotāju pieteikumu reģistrācija turpināsies līdz 10. augustam vai kamēr ir brīvas tirdzniecības vietas.

Svētkos aicināti pieteikt dalību piena, maizes, medus produktu un šo izejvielu pārstrādes produktu ražotāji un tirgotāji, kā arī alternatīvo siera un piena produktu tirgotāji. Piedalīties aicināti arī pārtikas un nepārtikas produktu ražotāji un tirgotāji, kuru produkti var tikt izmantoti piena, maizes, medus produktu pārstrādē, kā arī šo produktu uzglabāšanā un servēšanā. Jau tradicionāli pieteikties var arī apģērbu, apavu un aksesuāru tirgotāji, kuru dalība būs iespējama, ja būs pieejamas brīvas tirdzniecības vietas. Tāpat pasākumam tiek uzrunāti mākslas darbnīcu un izklaides atrakciju nodrošinātāji. Pašvaldības iestādes “Kultūra” kultūras darba speciāliste Santa Sīle atgādina, ka svētkos nav atļauta alkoholisko dzērienu tirdzniecība.

Lai pieteiktu dalību pasākumā, tirgotāji aicināti aizpildīt pieteikuma veidlapu mājaslapā www.kultura.jelgava.lv sadaļas “Pakalpojumi” apakšsadaļā “Tirgotājiem”.

Svētki notiek sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību un Latvijas Biškopības biedrību, bet Latvijas novadu Siera diena – sadarbībā ar biedrību “Siera klubs”.